A tíz legnagyobb, közép- és kelet-európai autógyártó közül három Szlovákiában székel – ennek jókora hátulütője is lehet.

PR cikk

A pszoriázisban szenvedők 50%-a tapasztal pikkelysömörrel kapcsolatos körömelváltozást. A kéz elrejtése nem megoldás. 1,2

Apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.10.11.

Közélet

Megint próbálkoznak a csalók, ezúttal libériai telefonszámokról hívnak – figyelmeztetett Facebook-oldalán a szlovák rendőrség.
Sepsiszentgyörgy | "Ha mindenre nemet mondanak, egyszer csak elfogy a türelmed, és ez teljesen érthető. Így van a gyermekkel is, aki kér, de nem adnak neki, aztán meg elszökik hazulról" - fogalmayott Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester.
Pozsony | Tanúként hallgatta meg ma a Pozsony V Járásbíróság Robert Kaliňák belügyminisztert Filip R. asszisztens perében. 
Pozsony | Sólymos László környezetvédelmi miniszter ma fogadta azokat a fiatal újságírókat, akik két első és két második helyezéssel tértek haza a Fiatal Környezetvédelmi Újságírók nemzetközi versenyéről.
Búcs | Az iskolafejlesztés, a tudásmegosztás és az együttműködés témakörök köré szervezete meg a Szlovákiai Magyar Iskolaigazgatók második konferenciáját az SZMPSZ.
Pozsony | Félrevezetőnek tartja a Pozsonyi Egyetemi Kórház vezetése a Köztünk szólva (Medzi nami) című új szlovák dokumentumfilmet, amely a szülészeti gyakorlatot mutatja be Szlovákiában. 
Pozsony | A környezetvédelmi minisztérium a környezeti nevelés hosszútávú finanszírozására szolgáló alapot hozott létre. 

Sport

Peking | Hóügyi munkacsoportot állított fel a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottsága – merthogy szinte sose havazik.
Radványi Miklós hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a mezőkövesdi futballklubbal. 
Budapest | Felmerült, hogy a DAC előző edzője irányíthatná a magyar labdarúgó válogatottat.
Barcelona | A sztárcsapatok közül a Barcelona, a Paris Saint-Germain és a Manchester United is megőrizte százszázalékos mérlegét szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulóját követően.

Panoráma

Blantyre | Már Malawi második legnagyobb városát is elérte a vámpíroktól való babonás félelem által szított erőszak, lincselő bandák megöltek két embert, akiket azzal vádoltak, hogy vámpírok.
Mainz | Titokzatos, emberszabású majmoktól származó 9,7 millió éves fogakat találtak a Rajna egykori medrének területén az ásatások során.
Anchorage | A megmérettetés 1973-as kezdete óta először találtak tiltott drogokat az Alaszkát átszelő Iditarod kutyaszánversenyen néhány kutya szervezetében.

Kvízek

A latin életbölcsességek olyan értékeket közvetítenek, melyek évszázadok tudásanyagát tömörítik.  Rövidek, tömörek, olykor frappánsak, de legfőképpen találóak. Ismételjen velünk!Repetitio est mater studiorum, avagy ismétlés a tudás anyja. 
A héten jelentik be az idei Nobel-djak nyerteseit. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a magyar Nobel-díjasokról. Próbáld ki, mennyit tudsz Szent-Györgyi Albertről, Kertész Imréről és társaikról.   

Régió

Tótmegyer | Négy nap alatt 4840 aláírást gyűjtöttek össze az aktivisták Tótmegyeren és környékén a Sándor-tanyán tervezett sertésnevelde megnyitása ellen.
Nyitra | Mindig felmerül valami, ami nem volt a tervekben, emiatt folyton növekednek a költségek. 
Gyetva | Legalábbis ezt állítja az a klenóci (Rimaszombati járás) férfi, akit Gyetva mellett kaptak el – erős dohányos lehet a barátnő. 
Nagyfödémes | A hónap végére befejeződhet a körforgalom építése a galántai járásbeli községben.

Külföld

Washington | Hadviseléssel ér fel a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint. 
Brüsszel | Nem volt könnyű a kompromisszum, de az Európai Parlament szakbizottságának sikerült elfogadnia a menedékjog reformjának tervezetét - közölte Antonio Tajani.
Bonn | Tizenegy és fél év börtönbüntetésre ítélte egy német bíróság azt az elutasított ghánai menedékkérőt, aki áprilisban megerőszakolt egy kempingezőt Bonn közelében.

Kultúra

London | És amit megpróbálnak nőkkel, azt férfiakkal is megpróbálják" - hangoztatta a brit énekes.
Budapest | A Sorstalanság című magyar film zenéjét is jegyző mester nagy megtiszteltetésnek nevezte és megköszönte a rangos kitüntetést.
Ottawa | Meghalt Gord Downie, a Tragically Hit kanadai rockegyüttes énekese, dalszerzője, aki a kanadai nemzeti identitás kitörölhetetlen részévé vált a kisvárosokról, a kanadai irodalomról és a jégkorongról írt dalaival. 
London | A végleges listára felkerült három elsőregényes szerző egyike, az amerikai George Saunders vehette át kedd este Londonban a Man Booker-díjat. 

Szalon

TÁRCA A SZALONBANHét: Lilla
Lilla ma közömbös. Alig élvezhető uzsonnákat készít, megeszi a hetedik kocka csokoládét, ezt a kockát most meglepően élvezte, a szokásosnál néhány perccel később is indul el munkába miatta.
Az utóbbi időben – mivel a napokban jelenik meg az új regényem, a Szirén – a legtöbb időt a szerzői korrektúrával töltöttem.
A HÉT ESEMÉNYEA remény rabjai
A magyar labdarúgással rendszerszintű problémák vannak: zárt struktúra, amelyben a valóság és a verseny helyett a kényelem, a kontraszelekció dominál. A remény rabjai vagyunk Felcsúttól Kisvárdáig.

Vélemény

Nyilván sokan bólogatnak, ha azt mondom, a mi kis közösségünk néha nagyon élvezi, ha a legkisebb dolgokon is hajba kaphat (lásd turáni átok, ezeréves széthúzás stb). 
Brexit, Trump, Macron, AfD, Kurz, elit és népesség - mi itt a közös?

A nevének mára körülbelül annyi köze van a valósághoz, mint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (népnyúzó diktatúra) vagy a nagy októberi szocialista forradalomnak (novemberi kommunista puccs). 

Pártsajtó

- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  
7
Őszinte érdeklődéssel olvastam Dušan Mikušovič írásátt a Denník N napilapban, amelyben arról ír, vajon Beszterce után Nyitra kerül-e sorra, miért pánikolnak a nácik miatt, és hogy a nyitrai „jobboldaliak“ miért fontolgatják egy régi smeres megválasztását.  
7
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.

Filmek

Gondoltad volna, hogy majdnem Dustin Hoffman lett a Szárnyas fejvadász főszereplője? Mi sem értjük, hogyan jöhetett szóba a színész erre a szerepre. Maga Hoffman sem tudott mit kezdeni az ajánlattal, ezért is dobta vissza a szerepet. 
Már az első képkockáktól ott a tekinteted a mozivásznakon? Emlékszel a Kutyaszorítóban, a Hetedik vagy a Cápa főcímére? Próbáld ki a kvízünket és meglátjuk! Katt!
1
A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!   
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Ovicsomag újabb milliókkal 
 
Szombaton döntés Katalónia sorsáról  
 
Négy évig 2%-os lesz a nyugdíjemelés 
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
Mindenféle mogyoró – nem csak mókusoknak 
 
„Sütni-főzni csak szeretettel érdemes” 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Ružena Szabová,a Specializált Bíróság bírója a faliújságtender-ügyben hozott ítélet indoklásában

Napi árfolyam

Angol font 0,8928
Cseh korona 25,7050
Horvát kuna 7,5075
Japán jen 132,6200
Kanadai dollár 1,4720
Lengyel zloty 4,2277
Magyar forint 308,2700
Román lej 4,5880
Svájci frank 1,1551
USA-dollár 1,1749