Ružinovban az emberek felháborodnak a szabályozott parkoláson: aha, mennyi hely marad a gyalogosoknak!

kép

A pozsonyi Ružinovban, a Trávniky lakótelepen már a szabályozott parkolás bevezetése előtt elkezdték a parkolóhelyek kijelölését. Az Astrova utcai helyi lakosok azonban nagyon felháborodtak a parkolóhelyek új jelölésén. Hogy miért?

A járda egyes részein az emberek egyáltalán nem tudnak átkelni, mivel a parkoló autók és a bokrok között még 30 centiméternyi hely sincs. Ki találhatta ezt ki?

Április 15-én, hétfőn kezdték el a függőleges és vízszintes jelöléseket ezen a területen, és az emberek hitetlenkedve kezdték nézni a parkolóhelyek értelmetlenségét. Nem értik, hogy a babakocsis anyáknak vagy a mozgáskorlátozott nyugdíjasoknak hogyan kellene a parkoló autók és a bokrok között közlekedniük. Az egyetlen lehetőség, hogy az utat használják, ahol az autók közlekednek.

Mi is megnéztük helyzetet és azt láttuk, hogy tényleg nehéz az autók mellett elsétálni. Nyugdíjasok és babakocsis anyukák egyáltalán nem jutnak át. Az utat állítólag járdaként fogják használni, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége lesz az autókkal szemben. Ha azonban egy nyugdíjasnak az utat kell használnia, nem mindenhol van kerekesszékkel megközelíthető kijárat az útra. Azoknak az időseknek, akiknek például négykerekű járókerettel kell közlekedniük, először magas járdaszegélyeket kell leküzdeniük. Gondolt egyáltalán valaki rájuk?

Megkérdeztük a Ružinovi Városi Kerületet, hogy miért marad ilyen kevés hely a járdán a gyalogosok számára, és hogyan tervezi a városrész biztosítani az akadálymentes közlekedést a kerekesszékesek vagy a járókerettel közlekedő idősek számára.

Csapdába esett idősek és mozgássérültek!

„A belső tömböket táblákkal lakóövezetként jelölték ki, ezért a gyalogosok ott teljes szélességében használhatják az utat. Az autók semmilyen módon nem veszélyeztethetik őket, és legfeljebb 20 km/h sebességgel haladhatnak. Szükség esetén a sofőrnek meg kell állnia és utat kell adnia a gyalogosoknak” – írta Dominika Sabová, a Pozsony – Ružinovi Önkormányzat kommunikációs osztályának munkatársa.

„A zónákban a parkolás az adott helyen elhelyezett közlekedési táblák által jelzett módon lehetséges. A szabályozás bevezetése után jelentősen kevesebb lesz a járműforgalom ezen a szakaszon, mivel csak a lakosok fognak ott parkolni, és a járművek nem fognak többször egymás után áthajtani a szakaszon, hogy parkolóhelyet keressenek”. 

Arra a kérdésre, hogy a Ružinovi községrész hogyan kívánja biztosítani az akadálymentes megközelíthetőséget a kerekesszékkel vagy járókerettel közlekedők számára, amikor a járdán körös-körül járdaszegélyek vannak, azt válaszolta, hogy ezeket építési átalakításokkal fogják biztosítani. „Ezzel a parkolási szabályzat bevezetésével együtt foglalkozunk, pontosabb időpontot a következő napokban vagy hetekben tudunk majd meghatározni”. 

„Csak a lakók parkolhatnak majd azon a szakaszon, ahol a lakókörnyezeti övezetet jelölik ki. A látogatók csak a szükséges ideig (tehát nem például a látogatás idejére) hajthatnak be és állhatnak meg a belső tömbnek azon a részén” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a futárok vagy a szolgáltatók – ha a lakóknak valamit meg kell javítani vagy fel kell újítaniuk – hogyan fognak bejutni a lakók számára fenntartott részbe, ahová csak a lakók hajthatnak be.

(Forrás: Plus Jeden Deň)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?