Percről percre

Nosztalgiázzunk együtt! – Életünk képei. Az Új Szó 75 éves lesz idén. Kérjük olvasóinkat, ünnepeljenek velünk! Részletek itt...

Főiskolai felvételi útmutató. Főiskolára vagy egyetemre alapvetően azok jelentkezhetnek, akik teljes középfokú végzettséget szereztek. Ezt a feltételt az érettségivel végződő középiskolák végzősei teljesítik, miután leérettségiznek. Bővebben...

Teremfoci: Mátyusföldön az ifik kezdik a sort

Szombaton rajtol el a Galántai Területi Futballszövetség hagyományos teremfoci-sorozata, melyen elsőként az idősebb ifik (U19) csatáznak a terembajnoki címért, a vándorserlegért, az egyéni díjakért.

Piros győzött, Fucsovics kikapott

Az első játéknap után 1:1-re áll a Magyarország–Franciaország tenisz Davis-kupa-mérkőzés, melynek tétje a sorozat szeptemberi nagydöntőjében való szereplés.

Közös indulás: Gyimesi György és a Szövetség még nem kereste egymást

Gyimesi György (OĽaNO) még nem kereste a Szövetséget azzal, hogy a párt jelöltlistáján szeretne indulni a parlamenti választáson, de a Szövetség sem kereste ezzel a képviselőt. Az viszont már biztos, a kisebbségek jogállásáról szóló törvényből ebben a választási ciklusban nem lesz semmi.

Szezon közben jött meg a csallóközaranyosi kézisek étvágya

Nyáron a sérülések miatt még játékoshiányban szenvedtek, most magukat is meglepve az első helyen teleltek a csallóközaranyosiak a női I. kézilabdaligában. A nagyszerű őszi szezonra Pint János klubelnök segítségével tekintettünk vissza.

Tűzzel játszó Szövetség

Jelentős sikert ért el első megmérettetésén a három elődpártból alakult Szövetség a tavalyi helyhatósági, valamint a megyei választáson. A legtöbben arra számítottunk, hogy ez a kiváló eredmény további politikai építkezésre sarkallja a párt vezetőit. A valóság azonban nem ennyire kedvező, mert legalább két akadály nehezíti az előremenetelést.

Van, ahol fél méter hó is hullhat

A meteorológusok szerint a legtöbb hó pénteken Zsolna megyében és a Tátrában várható. Helyenként akár 30–40, esetleg 50 centiméteres friss hóréteg is leeshet. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott. A hó és az erős szél miatt az intézet figyelmeztetéseket adott ki.

A háborúról is tárgyaltak a V4-ek

A visegrádi országok házelnökei szerint Ukrajnának továbbra is humanitárius, katonai és politikai segítséget kell nyújtani – erről a Boris Kollár (Sme rodina) által kezdeményezett találkozó után tájékoztattak.