Mérsékelt választási kedv a délelőtti órákban az érsekújvári térségben

Érsekújvár
Érsekújvár/Szímő/Udvard/Kürt |

Elsősorban a középkorosztályt képviselők és az idősebb lakosok döntöttek úgy, hogy még a délelőtt folyamán leadják a szavazatukat. Érsekújvárban és a környékbeli településeken is 20 százalék körüli volt a szavazás aránya a déli órákban. 

Van aki piaclátogatással, de találkoztunk olyannal is, aki beteglátogatással, vagy rövid sétával kötötte össze a választásokon való részvételt. Valamennyi választókörzetben zavartalanul zajlik a voksolás a járási székhelyen. Egy ötvenes éveiben járó anyától megtudtuk, ezúttal a gyermeke nem vesz részt a választásokon, külföldön maradt, ahol két éve dolgozik.

 Az érsekújvári járásbeli, Szímőhöz tartozó Gúgon 9-től 9.30-ig szavazhattak a lakosok, 23-ból csak 9 választó érkezett a rögtönzött választóhelyiségbe, amit a szövetkezet borozójából alakítottak ki. Érsekújvárban a piacon az árusoktól megtudtuk, a megszokottnál kevesebb a vásárló, bizonyára a választásokat részesítették előnyben. A választóhelyiségekben ellenben azt mondták, bizonyára ügyes-bajos dolgaikat intézik a lakosok, sehol sem alakultak ki hosszabb sorok, folyamatosan érkeztek az emberek. 

Udvardon röviddel dél előtt egy, Kürtön szintén csak egy választóval találkoztunk a szavazóhelyiségben, a választási bizottság tagjai a délutáni, vagy a kora esti órákban várják a legtöbb választót. A megkérdezettek közül az érsekújvári D. Klára virágárus elmondta, szerinte a részvételi arány nem haladja meg az ötven százalékot, és hasonló véleményen volt Pataki Tóth Emese óvónő is, aki a családjával érkezett az érsekújvári Dévény utcai alapiskola választóhelyiségébe. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?