Négy színészgeneráció legjobbjai – 8 nő

Cherchez la Femme! „Keresd a nőt!”, azaz „Nő van a dologban!” – mégpedig nyolc nő. Francois Ozon francia rendező ugyanis nyolc hölgyet választott új filmje, a 8 Femmes főszereplőjéül.

Cherchez la Femme! „Keresd a nőt!”, azaz „Nő van a dologban!” – mégpedig nyolc nő. Francois Ozon francia rendező ugyanis nyolc hölgyet választott új filmje, a 8 Femmes főszereplőjéül. A nyolc nő: Catherine Deneuve, Fanny Ardant, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Danielle Darrieux, Virginie Leoyen, Ludivine Sagnier és Firmine Richard.

Mint látható, a szereposztás valóban parádés, ám ennél is fontosabb, hogy a rendezőnek négy színészgeneráció legjobbjait sikerült összeválogatnia. Szinte hihetetlen, hogy a nagymamát alakító Danielle Darrieux már 85 éves! A legendás színésznő korát meghazudtolóan, ragyogóan játszik, énekel és táncol...

A film forgatókönyvét Francois Ozon és Marina de Van írta Robert Thomas színdarabja nyomán, és a történet a múlt század ötvenes éveibe visz bennünket.

A hatalmas vidéki lakban meggyilkolják a ház urát. A holttestre a lánya, a tinédzserkorú Catherine (Ludivine Sagnier) bukkan rá, és teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkosságot a házban tartózkodó nyolc nő közül követte el valaki. De vajon melyiküknek volt rá indítéka? Gabynak (Catherine Deneuve), a feleségnek, aki valójában egész életében mást szeretett?! Vagy a nagyinak (Danielle Darrieux), akiről kiderül, hogy leginkább a kötvényeihez ragaszkodik, és nincs is szüksége tolókocsira?! Aztán itt van még az örökké elégedetlen, zsörtölődő és hipochonder vénlány, Augustine (Isabelle Huppert), az új szolgáló, a rejtélyes és gyönyörű Louise (Emmanuelle Béart), akit gyengéd szálak fűztek a ház urához. Ám a Londonból hazaérkező idősebb lány, Suzon (Virginie Ledoyen) is tartogat némi meglepetést... Megannyi féltve őrzött titokra derül fény, és nyilvánvalóvá válik, hogy mind a nyolc hölgynek vaj van a fején. De melyikük a gyilkos?!

Francois Ozon rendező tökéletesen ötvözi munkájában a közkedvelt Agatha Christie-féle krimit, a musicalt és a komédiát. Igazi női világba csöppenünk, ahol nemegyszer tanúi lehetünk a legcsípősebb szópárbajoknak és hisztérikus sírógörcsöknek... Ezt a már-már abszurditásba hajló komédiát Francois Ozon fantasztikus eleganciával és némi iróniával irányítja. A francia mozi nyolc filmcsillaga parádés és utánozhatatlan színészkoncertet mutat be, játékukért meg is kapták a Félix-díjat. Isabelle Huppert pedig, akit eddig jobbára komoly pszichológiai drámákban láthattunk, új szerepkörében is lenyűgöző.

Cherchez la Femme! A 8 nő című bájos és turpisságokkal teli (abszurd) komédiát szívesen ajánlom a figyelmükbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?