Rövid vágsellyei kupakaland

kézilabda
Vágsellye |

Tavaly olasz és szlovén, idén portugál riválissal mérhette össze tudását a női Európa-kupában a vágsellyei csapat.

Két okból is rövidnek bizonyult a vágsellyei női kézilabdacsapat idei európai kupakalandja. Egyrészt a portugál Sao Pedro de Sul elleni EK-párharc mindkét mérkőzését az Ibériai-félszigeten rendezték múlt hétvégén, másrészt – ami jóval lényegesebb – a szombati-vasárnapi párosmeccset végül lezáró büntetőpárbajban a házigazdák bizonyultak jobbnak. 

De Pastorek Edina, a Duslo átlövője szerint nem elsősorban ezen múlt a továbbjutás. 

„Nagyon szomorúak voltunk napokig a kiesés után. Sajnos az első meccs első tíz percét rontottuk el nagyon, az akkor összeszedett hátrányt nem bírtuk behozni – mondta lapunknak Pastorek a háromgólos vereséggel végződött odavágóról, melyet másnap egy háromgólos siker, és a már említett hetespárbaj követett. – A portugálok nem nyújtottak semmi extrát, ezt nekünk kellett volna. Az, hogy két nap alatt kétszer játszottunk, a sérültjeink, hiányzóink miatt még nehezebbé tette a dolgunkat, minden erőnkre szükség volt a kétszer 60 perc alatt.

Hasonló helyzetet tavaly is megtapasztalhattak a mátyusföldiek, csak a másik oldalról: akkor Vágsellye volt a helyszíne az olasz Cassa Pontina elleni két mérkőzésnek, majd a következő körben a szlovén Bjelovar jelentette a végállomást számukra az Európa-kupában. 

„Örültünk, hogy idén egy újabb ország csapatához látogathatunk el, abba nem volt beleszólásuk a játékosoknak, hogy mindkétszer idegenben lépünk pályára. Meg kell mondjam, mi jobb körülményekben kézilabdázhatunk otthon, ami a felszereltséget, az infrastruktúrát illeti, a portugál csapat sportcsarnoka például beázott az esős időben” – árulta el az ímelyi származású játékos, aki összesen öt gólt dobott a brazil és angolai légiósokra építő luzitán csapatnak.

A hazai pálya előnyét szombaton is kihasználnák a vágsellyeiek, akik a MOL Ligában a Mostot fogadják. A szezon első három bajnokiját elveszítették, így nagyon örültek, hogy legutóbb legyőzték a Plzeňt. 

„Reméljük, egy kis pozitív löketet ez mindenképp ad a csapatnak. Nem olyan eredményeket értünk el az idény elején, mint szerettünk volna, jobb lenne feljebb kapaszkodni a táblázaton” – tette hozzá Pastorek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?