Open Liga: vajáni bronz

Vajánipingpong

Három egymást követő szezonban lett érmes a TTC Vojany Tigers asztalitenisz-csapata a Nagymihályi–szobránci Open Ligában. Tavalyelőtt másodikok, az elmúlt évben elsők voltak, most pedig harmadikként zárták az immár 16. évadát számláló versenysorozatot, amely május elején kezdődött és szeptember közepén fejeződött be.

A 13 csapatot felvonultató mezőnyben három Ung-vidéki (Bés, Mokcsamogyorós és Vaján), valamint két bodrogközi (Bodrogszerdahely és Királyhelmec) együttes küzdött a pontokért, a minél jobb helyezésekért.

A bronzérmes vajániak klubelnöke, Krajnyik Zsolt értékelte szereplésüket az Új Szónak: „Azt, hogy sorozatban háromszor is dobogóra állhatunk, szerintem senki sem gondolta volna közülünk. Most már elmondhatjuk, hogy teljes az éremgyűjteményünk. Jó szereplésünk a bizonyítéka, hogy erős, kiegyensúlyozott kerettel rendelkezünk. Sikereinkhez kellett az alázatos hozzáálás, az elhivatottság s az is, hogy játékosaink szívükön viselik a klub és a csapat sorsát. Mindezekért hálás köszönet jár mindenkinek – mondta Krajnyik. – A liga elején vett jó rajt a 9. fordulóban akadt meg, amikor otthon 15:3-ra kikaptunk Kalužától. Sajnos erre az összecsapásra nem sikerült a legerősebb csapattal kiállni. Az ezt követő fordulóban pedig váratlan, 12:6-os vereség ért minket, de még ekkor is volt esélyünk a dobogó alsó fokára, amit az utolsó előtti fordulóban, hazai környezet-ben be is biztosítottunk a Kochanov-ce elleni 12:6-os győzelmünkkel. Remélem, hogy ez a siker jelentős önbizalmat adott játékosainknak a bajnoki rajt előtt, s itt is eredményesnek leszünk majd.”

A vajániak legsikeresebb játékosa Nagyidai László lett, aki a mérkőzések 98%-át abszolválta. 38-szor győzött, s mindössze 9-szer hagyta el pontszerzés nélkül a játékteret.

A sorozatban először részt vevő bodrogszerdahelyiek 10 győzelemmel és 2 vereséggel az 5. helyet szerezték meg, legeredményesebb játékosuk Balog Péter volt. A tavalyi ezüstérmes Bés csapata 6 győzelme mellett ugyanennyiszer kapott ki, ami ezúttal csak a 7. helyhez volt elegendő, legeredményesebb játékosuk Vargovčik Erik lett. A tavaly még újoncként szereplő királyhelmecieknek 5-ször sikerült győzniük, emellett 7-szer kikaptak, viszont így is két helyet javítva a 9. helyen zártak, náluk Tokarčik József neve szerepel az eredménylista élén. A mokcsamogyorósiaknak ellenben nem sikerült az előrelépés, az elmúlt kiírásban még szintén újonc Ung-vidéki alakulat pontszerzés nélkül ismét sereghajtóként végzett. Legtöbb pontjukat Szerbin József szerezte.

Eredmények

Nagymihályi–szobránci Open Liga

13. forduló: Krišovská Liesková–Kráľovský Chlmec 2:16, 0láh Péter, Csanak Csaba, ill. Kresťanko Daniel, Balogh Márk, Balogh Sándor 4,5-4,5, Sikora Bence 2,5; Vojany–Michalovce 17:1, vajáni pontszerzők: Nagyidai László 4,5, Lukács József 4, Frankó Gyula 3, Radoslav Luco 2,5, Miloš Marcinčák, Krajnyik Zsolt 1,5-1,5; Beša–Kochanovce 7:11, bési pontszerzők: Vargovčik Erik 4,5, Vojtko Gábor 1,5, Igyártó Pál 1; Bajany–Streda nad Bodrogom 13:5, bodrogszerdahelyi pontszerzők: Kóbori Pál 2, Lázár János, Gulyás Szabolcs, Csorosz Patrik 1-1.

A végeredmény: 1. Kaluža 33 pont, 2. Čečehov 32, 3. Vojany 32 ... 5. Streda n/B. 27, 7.Beša 24, 9. Kr. Chlmec 22, 13. Krišovská Liesková 12.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?