2007 legsúlyosabb merényletei

A 2007-es év is bővelkedett terrorista akciókban, merényletekben. A gócpontok nem változtak, Irakban naponta robbantanak, Oroszországra a leszámolás és a politikai ellenfelek likvidálása jellemző.
január 6.

A 2007-es év is bővelkedett terrorista akciókban, merényletekben. A gócpontok nem változtak, Irakban naponta robbantanak, Oroszországra a leszámolás és a politikai ellenfelek likvidálása jellemző.

január 6. – SRÍ LANKA: Hikkáduva közelében felrobbantottak egy személyszállító buszt, amelynek tizenöt utasa vesztette életét.

január 19. – TÖRÖKORSZÁG: Egy török nacionalista agyonlőtte Hrant Dink örmény újságírót, akit többször bíróság elé állítottak, mert nyíltan beszélt a törökországi örmények elleni népirtásról.

január 22. – IRAK: Bagdad központjában két robbantás következtében 88 ember vesztette életét. A legsúlyosabb merényletet augusztus 14-én követték el: öngyilkos merénylők a jazidita szekta tagjai által lakott falvakban robbanóanyaggal megrakott szemetesautókat robbantottak fel, a merényletsorozatnak 500 áldozata volt.

január 29. – IZRAEL: A dél-izraeli Eilat üdülőhelyen négy áldozatot követelt egy robbanás.

február 19. – INDIA: Az India és Pakisztán között közlekedő gyorsvonaton merénylet miatt kitört tűzben 68-an haltak meg.

április 16. – USA: A virginiai műszaki egyetemen ámokfutást rendezett egy 23 éves dél-koreai állampolgárságú, zöld kártyával gyermekkora óta Amerikában élő angol szakos diák. 32 embert ölt meg, majd öngyilkos lett. Ez volt az USA történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése.

április 17. – JAPÁN: Merénylet áldozata lett Nagaszaki polgármestere. A gyilkos a Jamagucsi-gumi nevű bűnszövetkezet tagja volt.

május – OROSZORSZÁG: A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) szerint Oroszországban az utóbbi 14 évben 289, Vlagyimir Putyin elnöksége idején 14 újságírót gyilkoltak meg.

június 13. – LIBANON: Robbantásos merényletben tízen, köztük egy Szíria-ellenességéről ismert kormánypárti képviselő halt meg Bejrútban. Szeptember 19-én egy újabb Szíria-ellenes parlamenti képviselő lett merénylet áldozata.

június 29. – NAGY-BRITANNIA: Londonban merényletsorozatot hiúsított meg a Scotland Yard. Terroristák pokolgépekkel megrakott Mercedeseket hagytak a West Enden, ill. a Trafalgar tér mellett, de mindkettőt hatástalanították. 30-án két terrorista egy pokolgéppel megrakott terepjáróval próbált betörni a glasgow-i repülőtér utascsarnokába, de a kocsi fennakadt és kigyulladt a bejáratnál, az egyik merénylő meghalt.

szeptember 4. – NÉMETORSZÁG: A német hatóságok őrizetbe vettek három férfit (két német és egy török állampolgárt), akik németországi amerikai polgári és katonai célpontok ellen terveztek merényleteket.

október 18. – PAKISZTÁN: Karacsiban a száműzetéséből hazatért Benazir Bhuttót köszöntő tömegben bomba robbant, 139-en meghaltak.

október 19. – FÜLÖP-SZIGETEK: Tizenegy ember halt meg egy manilai üzletközpontban elkövetett robbantásban.

október 31. – OROSZORSZÁG: Pokolgép robbant egy autóbuszon Togliattiban, a merényletben nyolc ember életét vesztette.

november 6. – AFGANISZTÁN: 75 halálos áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet Baglán tartományban. A tálib felkelőkhöz köthető terrorcselekményeknek hatezer halálos áldozata volt idén, 200 ember életét oltották ki öngyilkos merényletek.

november 7. – FINNORSZÁG: Helsinki közelében egy középiskolában egy ámokfutó végzős diák nyolc embert lelőtt, tizenkettőt megsebesített, majd öngyilkos lett.

november 22. – OROSZORSZÁG: Észak-Oszétia, Kabar- és Balkárföld határán öt ember vesztette életét, amikor robbanás történt egy autóbuszon. December 9-én a sztavropoli területen egy robbanás két emberéletet követelt.

december 5. – IRAK: Három amerikai katona halt meg egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában. Az amerikai hadsereg idén 885 katonát vesztett Irakban.

december 11. – ALGÉRIA: 45 ember halt meg, amikor két gépkocsiba rejtett pokolgép lépett működésbe Algírban, 11 áldozat az ENSZ alkalmazottja volt.

december 27. – PAKISZTÁN: Merénylet következtében életét vesztette Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető, volt kormányfő egy Ravalpindiben tartott választási gyűlésen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?