Sorozatban tizenhetedik győzelmét aratta a Ferencváros a Derbin

Kehinde

A labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának rangadóján a Ferencváros több mint 18 ezer néző előtt a hosszabbításban szerzett góllal győzte le az Újpestet.

A rangadó, ahogy az lenni szokott, remek hangulatban kezdődött, a csapatok bevonulásakor mindkét szurkolótáborban gyulladtak a görögtüzek és füstbombák, a hazai oldalon pedig pénztárgépszalagokkal dobták fel a látványt. A zöld-fehérek már a 3. perc legelején betalálhattak volna, de Gruber fejesét védte fejjel Piscitelli, majd Ben Romdhane ismétlése csattant a kapufán. Ezt követően inkább taktikai csata zajlott a pályán, az újpestiek nagyon szervezetten védekeztek, de a kontrákra nem maradt erejük, a hazaiak pedig a szélről is inkább középre húztak a labdával, így tovább sűrítve a tizenhatos előtti területen a játékosok számát. Így nehezen tudtak helyzetbe kerülni a címvédő futballistái.

A szurkolók viszont tettek róla, hogy ezekben a pillanatokban is legyen mire figyelni, a fradisták egy távirányító segítségével zöld füstbombát gyújtottak be az újpesti szektorban, akik egy korábbi elrontott FTC-drapériára emlékezve szúrtak vissza ősi riválisuknak. A lelátón folyamatos volt az üzengetés, akár szóban, akár írásban, de sajátjaikat is biztatták a drukkerek, így alkalomhoz illő volt a körítés. A második fél-idő elején hosszabb időre megakadt a játék, a hazaiak pirotechnikai bemutatója miatt, így tízperces hosszabbítást jelzett Bogár játékvezető, aki egy erősen vitatható helyzetben, VAR-vizsgálat után sem adott büntetőt Varga Barnabáséknak. A magyar válogatott támadó az Eb-n elszenvedett sérülése óta először lépett pályára. Ramirez megpattanó lövése után újra eltalálta a kapufát a Ferencváros, igaz, ehhez Piscitelli bravúrja is kellett. A ráadást gyorsan kihasználta a Fradi, amely a 92. percben szerezte meg a győztes gólt. Kady sarkazós passza után Kehinde verte meg védőjét, és kissé éles szögből, de hatalmas erővel lőtt a vendégek kapujába, eldöntve ezzel a 242. Derbit, amelyen immár sorozatban 17 sikernél tart a Ferencváros.

OTP Bank Liga

4. forduló

Kecskeméti TE–ETO FC Győr 2:1 (2:0)

Gólszerzők: Nikitscher (9., 45+3.), ill. Diarra (90.). Játékvezető: Derdák, 2702 néző. Sárga lap: Kovács B. (28.), Vágó (44.), Meszhi (58.), Kersák (82.), illetve Gavric (4.), Csontos (22.), Boldor (95.)

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 0:1 (0:1)

Gólszerző: Csorbadzsijszkij (30.). Játékvezető: Erdős, 7077 néző. Sárga lap: Silué, Szuhodovszki, Pellumbi, Lagator, ill. Franchu, Edomwonyi, Csorbadzsijszkij, Lund, Sentic. Piros lap: Pellumbi (45+1.) – Debrecen.

Ferencvárosi TC–Újpest FC 1:0 (0:0)

Gólszerző: Kehinde (90+2.). Játékvezető: Bogár, 18 751 néző. Sárga lap: Gergényi, Bese, Tamás, Joao Nunes (mind Újpest). Piros lap: Abu Fani (102., a kispadon) – FTC.

Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC 1:1 (0:0)

Gólszerzők: Kovács P. (90+5.), ill. Dénes (55.). Játékvezető: Káprály, 2763 néző. Sárga lap: Spandler (Fehérvár)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?