Horváth Attila lehúzta a rolót, nyert az STK

HorváthAttila.STK

Küzdelmes találkozón a somorjai STK Zoran Záhradník 9. percben lőtt góljával 1:0-ra legyőzte Ólubló csapatát. A kék-fehérek a MonacoBet fociliga 4. fordulója után így felléptek a hatodik helyre.

A somorjaiak mestere, Vladimir Vassiljev két helyen változtatta meg kezdőcsapatát, az első perctől a pályán volt Matúš Kucman és a brazil Fellipe. Jól kezdett az STK a rossz minőségű pályán, amely a gombabetegség miatt nem csak egyenetlen, hanem az éjjeli eső után mély is volt. A 9. percben Nikita Vassiljev lövését a vendégek hálóőre, Mathew Yakubu, akit Szeredről ismerhetünk, a kapufára tolta, ahonnan a gólvonal elé került a labda, így a berobbanó Zoran Záhradník nem hibázhatott – 1:0.

Mondhatni, a gyors gól után kialakult a találkozó jellege: 489 néző előtt aktívabbak voltak a vendégek, de jól zárt a hazaiak védelme. Arra azonban már nem jutott erő, hogy támadásokat is vezessenek a kék-fehérek. Az újoncnál főleg a nigériai John Enoto Etim volt elemében, aki sok borsot tört a somorjai játékosok orra alá. Legközelebb a gólhoz a 42. percben volt, amikor remek lövése a felső lécen csattant.

A szünet után az első tíz percben igyekeztek a hazaiak megszerezni a második góljukat, de sikertelenül. Ezután ismét az STK térfelén folyt a játék. Mezőnyben ügyesen tologatták a labdát az ólublóiak, de kevésszer kerültek helyzetbe. Ha pedig ott voltak, akkor jött a somorjai portás, Horváth Attila, aki ismét remek napot fogott ki.

A somorjai Van der Saarnak úgy, mint múlt héten, tegnap is érintetlen maradt a hálója. „Boldog vagyok. Elértük a fő célunkat, nyert az STK. Ezenfelül ha a kapus nullára hozza le a meccset, akkor az még jobb – mondta lapunknak a kék-fehérek hálóőre, aki minkét félidőben egy-egy bravúrt is bemutatott. – Az első esetben a hibámat sikerült helyre tennem. Rizikós focit játszunk, megesik a hiba. Szerencsére sikerült hárítanom. Örülök a sikernek, s annak is, hogy sokan voltak a Pomléban. Csak azt sajnálom, hogy nem volt itt a szurkolótáborunk.”

Sérülés után, új frizurával tért vissza a csapatba Angyal Botond. „Új idény, új hajviselet – mosolygott a somorjai középpályás. – Nagyon küzdős meccs volt. Sajnos, nem sikerült úgy játszanunk, ahogy elterveztük. Az ellenfél nagyon küzdött, harcolt, jól tartotta a labdát. Mi nem játszottunk jól, de maximálisan odatettük magunkat, kúszva, mászva, teljes szívvel harcoltunk és győztünk. A legfontosabb a három pont” – zárta le a meccs értékelését az Új Szónak Angyal Botond.

Hosszabb időre ez volt az utolsó meccs a Pomléban. A pályafelújítás miatt az STK legközelebb több mint egy hónap múlva, szeptember 22-én játszik ismét otthon.

HorváthAttila.STK
MONACOBET II. LIGA

4. forduló

FC ŠTK 1914 Šamorín–Stará Ľubovňa Redfox FC 1:0 (1:0)

Gólszerző: Záhradník (9.). Jv.: Chromý. Sárga lap: Sztriukov, Horváth, Angyal, Lescsinszkij, ill. Kramár, Portugalyan, Totka. Piros lap: Sztriukov (81.) – ŠTK, 489 néző. ŠTK: Horváth–Kachút, Sztriukov, Marič-Bjekič, Modesto (69. Lami), Kucman (54. Sylla)–Modesto–Vassiljev (59. Angyal), Pljuscs–Záhradník, Pukhtejev (69. Lescsinszkij), Fellipe (59. Vidnyánszky)

OFK Dynamo Malženice–MŠK Žilina B 0:1 (0:1)

Gólszerző: Pekelský (14.). Jv.: Husár. Sárga lap: Bartoš, Rusov (mindkettő Malženice), 420 néző.

FK Humenné–FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:1)

Gólszerző: Nonikasvili (27.). Jv.: Choreň. Sárga lap: Komjatý, Streňo, ill. Helebrand, Richter, Holp, Balaj, 1003 néző.

MŠK Považská Bystrica–MFK Zvolen 3:1 (2:0)

Gólszerzők: Rapavý (3.), Pagáč (32.), Jakubík (52.), ill. Köröš (67.). Jv.: Vrábeľ. Sárga lap: Pagáč, Kucharčík, ill. Nosko, Prikryl, Gaško, 715 néző.

FC Tatran Prešov–FC Petržalka 1:1 (0:1)

Gólszerzők: Fadairo (52.), ill. Nagy (17.). Jv.: Gemzický. Sárga lap: Sagna, Menich, Župa, Gáll, P. Šimko, ill. Riznič, Mazan, 100 néző.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš–MŠK Púchov 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Laura (40.), Bartoš (74.). Jv.: Sučka. Sárga lap: Pritikovszkij, Kucsinszkij (mindkettő. L. Mikuláš), 997 néző.

FK Pohronie–ŠK Slovan Bratislava B 3:2 (2:2)

Gólszerzők: Kujabi (35.), Šilhart (45+2.), Mašlej (80.), ill. Mišovič (17.), Mateáš (40.). Jv.: Vaňo. Sárga lap: Hydara, Grendel, Ferčik, ill. Gála, Maroš, 403 néző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?