ZENEZÓNA

Negyed század után feloszlás
Mick Hucknall, az 1984-ben megalakult Simply Red frontembere bejelentette, hogy zenekara már nem készít több stúdiólemezt, és egy világ körüli turnét követően feloszlik. „Az elmúlt hetekben Bobby Bland, a neves r&b-zenész tiszteletére készülő albumon dolgoztam.

Negyed század után feloszlás

Mick Hucknall, az 1984-ben megalakult Simply Red frontembere bejelentette, hogy zenekara már nem készít több stúdiólemezt, és egy világ körüli turnét követően feloszlik. „Az elmúlt hetekben Bobby Bland, a neves r&b-zenész tiszteletére készülő albumon dolgoztam. A munkálatok során tudatosítottam, hogy a Simply Red történetét lassan be kellene fejezni. Úgy döntöttem, a 2009-es turné után feloszlatom az együttest. Az Európában idén márciusban, a tengerentúlon áprilisban megjelent Stay című stúdiólemezünk az utolsó a sorban. A szeptemberben kiadott The World And You Tonight pedig a maxi CD-n forgalmazott utolsó dalunk. A Stay második fele nagyban eltér az elsőtől, és szólóelőadóként ezt az irányt akarom jobban felfedezni. Szeretnék többet foglalkozni a hatvanas évek zenei stílusaival, főleg az r&b-vel, ezek hatására valami újat alkotni. 2010-től a saját nevem alatt kívánok dolgozni” – nyilatkozta Hucknall. Az énekes döntéséhez nyilván az is hozzájárult, hogy zenekarának népszerűsége az utóbbi években rohamosan csökken. (pj)

Visszatérés a gyökerekhez

A Metallica készülő albumának stúdiómunkálatai már a végéhez közelednek, a korong azonban csak jövő tavasszal kerül a boltokba. „Az új szerzeményeink a nyolcvanas években készültekhez hasonlítanak. Hosszúak, epikus felépítésűek és többféle zenei megoldásra épülnek. Keményebbek, egyben dallamosabbak is. Csodát művelt velünk Rick Rubin, a szerződtetése helyes döntés volt, segítségével sokkal kreatívabbak lettünk, mint az elmúlt tíz-tizenöt évben bármikor” – nyilatkozta az együttes dobosa, Lars Ulrich. (p, d)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?