Nemzetközi bluesparádé

Pozsony. Igazi csemegének ígérkezik a hazai blues kedvelői számára Erich „Boboš” Procházka és barátainak fellépése szombaton este fél 8-kor a ligetfalui Zrkadlový háj kulturális központban (Rovniankova 3).

Pozsony. Igazi csemegének ígérkezik a hazai blues kedvelői számára Erich „Boboš” Procházka és barátainak fellépése szombaton este fél 8-kor a ligetfalui Zrkadlový háj kulturális központban (Rovniankova 3). „Boboš” Procházkát Szlovákia legjobb szájharmonikásaként jegyzik, teljesítményét a Szlovák Zenei Akadémia idén Aurel-díjjal jutalmazta. Együttese, a Frozen Dozen, valamint Pribojszki Mátyás is megvillogtatja tudását. Pribojszki a magyarországi blues elismert zenésze, a kontinens egyik legnépszerűbb és legkeresettebb szájharmonikása. Európában a nemzetközi turnék során olyan sztárokkal játszott együtt, mint Duke Robillard, Andy J. Forest, Enrico Rivellaro, Paul Lamb, Ian Siegal. 2001-ben jelent meg a fúvósokkal rögzített On the move című CD-je, majd 2003-ban kiadott, All These, Oldies... című albumával a tradicionális blues nagy előadóit idézi fel. Az est további vendége Mike Sponza, a kortárs olasz blues egyik legismertebb egyénisége. Az ő karrierjét a híres amerikai blueselőadókkal való rendszeres közös fellépések jellemzik. 2003-ban jelent meg első szóló CD-je, amelyen vendégként két amerikai híresség is szerepelt: Herbie Goins, aki Jimi Hendrix-szel és Alexis Kornerrel is fellépett, énekesként működött közre, míg gitáron Duke Robillard hallható a kuriózumnak számító friss korongon. Pribojszki Mátyást és Mike Sponát baráti és szakmai kapcsolat fűzi egymáshoz, hiszen megismerkedésük óta többször játszottak együtt. Az idei közös turné során felléptek Magyarországon, Franciaországban, ĺrországban és Lengyelországban. Június 12-én többek közt nekik is tapsolhatunk. (J. L.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?