Húsvéti ünnepek a Pátria Rádióban

Nagypénteken 7 órakor indul adásunk. Az első órában szólunk a nagypénteki szokásokról is. A 8 órai hírek után részletek hangzanak el J. S. Bach Máté passiójából a Berlini Filharmonikusok közreműködésével. 9 órakor A keresztfához megyek címmel ökumenikus egyházi műsort közvetítünk.

Nagypénteken 7 órakor indul adásunk. Az első órában szólunk a nagypénteki szokásokról is. A 8 órai hírek után részletek hangzanak el J. S. Bach Máté passiójából a Berlini Filharmonikusok közreműködésével. 9 órakor A keresztfához megyek címmel ökumenikus egyházi műsort közvetítünk. A stúdió vendégei Fazekas László református komáromi lelkipásztor és Haľko József pozsonyi katolikus káplán. 10.05-től az Ember a szóban című műsorunkban egy órát tölthetnek Dinnyés József dalénekessel. 11.05-től Tavaszi muzsika szól, Debussy, Beethoven, Liszt és Respighi tavaszi természet ihlette műveiből válogat a szerkesztő. 11.30-kor kezdődik néprajzi műsorunk, az Utad Jézus Veled járjuk, melyben nagypénteki énekeket és szokásokat mutatunk be a marcelházi születésű Péntek Irén tolmácsolásában. 13 órakor Dalban élek. N. Kákarov Szilvia művészi ambícióiról beszélget Pálmai Gáborral, a Buzitai Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatójával. 13.30-kor jelentkezik a roma magazin, melyben ezúttal Fülekre látogatunk el. 14.05-kor Életpályák című portréműsorunkban megismételjük a Mészáros József galántai középiskolai tanárral készült beszélgetést. 14.35-től Webber Jézus Krisztus szupersztár című musicaljéből hangzanak el részletek. A 15 órai hírek után jelentkezik a Pulzus, a részletes tartalom lapunk 15. oldalán olvasható. 17 órakor hírek, majd részleteket közvetítünk Rossini Stabat Materéből. 17.30-kor Napzárta.

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban összefoglaljuk a hét politikai eseményeit – foglalkozunk azzal, hogy a héten sor került a görög fővárosban az uniós csatlakozási szerződés aláírására. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk az Európai Unió tagországait, ezúttal Finnországról lesz szó. Ellátogatunk arra a rendezvényre, amelyen az ország uniós csatlakozásáról, illetve a szlovákiai mezőgazdaság jövőjéről volt szó. Összefoglaló hangzik el a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának 13. kongresszusáról. A műsorban foglalkozunk az ország idegenforgalmi koncepciójával, a dél-szlovákiai agroturizmussal. Szólunk a kassai II. Rákóczi Ferenc Cserkészcsapat történelmi vetélkedőjéről, majd európai profi labdarúgókörképünk jelentkezik. 13 órától a Téka-irodalmi magazinban többek között megszólal Vajkai Miklós és Mács József. 13.30-kor Kaszinói esték: Csicsay Alajos a Pozsonyi Kaszinóban bemutatta Iskolatörténet című könyvét. Ifj. Reiter István szonátaesttel mutatkozott be a kaszinó közönségének. 15 órától Cúth János Csodagyógyszer című rádiójátékát tűztük műsorra. Ezután kamarazene szól 16 óráig, majd Köszöntő 17.30-ig. Szombati adásunk híröszszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?