A dzsesszzenétől a rézfúvósokig

Dunaszerdahely. Tizenkét évvel ezelőtt azzal a szándékkal indították útjára a Dunaszerdahelyi Zenei Napokat, hogy egyrészt az igényes muzsika iránt érdeklődőknek helyben is nyújtsanak lehetőséget élőzene-hallgatásra.

Dunaszerdahely. Tizenkét évvel ezelőtt azzal a szándékkal indították útjára a Dunaszerdahelyi Zenei Napokat, hogy egyrészt az igényes muzsika iránt érdeklődőknek helyben is nyújtsanak lehetőséget élőzene-hallgatásra. Másrészt, hogy a zene komolyabb műfajaira is ráirányítsák a város lakosainak figyelmét, s az egyhetes rendezvénysorozattal fogékonnyá tegyék a fiatalabb és idősebb nemzedéket a muzsika manapság nem éppen populáris műfajai iránt is. A rendezvénysorozat hangversenyei műfajilag is színes palettát kínálnak. Nem csak a klasszikus zene csendül majd fel, és nem csak a klasszikus hangszerek szólalnak majd meg, hiszen lesz dzsesszkoncert is, bemutatkoznak rézfúvósok és gitárművészek is. Mi több, a Dunaszerdahelyi Zenei Napok idei, XII. évfolyama újdonsággal is szolgál: az Atlantic Kávéházban, ahol április 24-én 17 órakor a Deja Vu dzsesszegyüttes koncertezik, Jazz-Foto Szlovákia címmel kiállítás nyílik, amely jeles dzsesszegyéniségeket mutat be.

A XII. Dunaszerdahelyi Zenei Napok rendezvénysorozat április 23-án kezdődik és május 7-én ér véget. A nyitónapon a Szent György-templomban 18 órától Eugen Prochác gordonkán, Adriana Antalová hárfán játszik. A Solamente Naturali régizenei együttes hangversenyének 25-én a református templom, a csornai Gold Brass rézfúvós együttes előadásának pedig 28-án a Kortárs Magyar Galéria ad otthont. A Művészeti Alapiskola koncerttermében két hangversenyt tartanak: Klukon Edit és Ránki Dezső négykezesét május második napján, valamint május 7-én itt hallgathatják meg Lupták József (gordonka), Šebesta Roland (klarinét), Škuta Eleonóra (zongora) játékát. A Szent György-templomnak május 4-én külföldi vendégei lesznek, a bécsi Ensemble l’arco kamarazenekar. A református templomban április 30-án pedig gitárzene szól – szolgáltatói a Pozsonyi Gitárkvartett. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?