6662

Nehogy véletlenül egy percig is jól érezzük magunkat, kényelmesen hátradőljünk, és azt gondoljuk, milyen jó, hogy volt egyszer egy rendszerváltás, azóta olyan kormányaink vannak, amelyeknek semmi sem fontosabb, mint a lakosság jóléte, mindig kitalálnak valamit, amivel borzolhatják az idegeinket.

Nehogy véletlenül egy percig is jól érezzük magunkat, kényelmesen hátradőljünk, és azt gondoljuk, milyen jó, hogy volt egyszer egy rendszerváltás, azóta olyan kormányaink vannak, amelyeknek semmi sem fontosabb, mint a lakosság jóléte, mindig kitalálnak valamit, amivel borzolhatják az idegeinket. Azt már megszokhattuk, hogy az adott kormány mindig talál kivetnivalót az előzőn – kivétel, amikor két időszakban Dzurinda vezényelt –, arra meg a gyalogállampolgár már nem is figyel, miféle vádakat üzennek egymásnak oda-vissza, de minimum felszisszenünk, amikor az előző kormánnyal szembeni ellenintézkedések bennünket is, sőt elsősorban bennünket érintenek. Az egyik a nyugdíjpilléreket ostromolja. A második pillért azért hozták létre, hogy legalább a fiatalok takarékoskodhassanak arra az időre, amikor már nem tudnak vagy koruknál fogva nem akarnak dolgozni, esetleg amikor – szintén koruknál fogva – senki sem akarja alkalmazni őket. Egyszóval, úgy gondolják, ők is élhetnek úgy nyugdíjasként, mint a japánok vagy a nyugat-európaiak: kirándulhatnak, bejárhatják a fél világot. Ficóék azonban másként gondolkodók. Szerintük az lesz a legjobb, ha továbbra is egy pénztárba folyik a pénz, onnan osztják szét azt a minimumot – nem igazságosan, testvériesen –, amelyből talán lakbérre, napi egy szelet kenyérre és egy pohárka vízre telik mindenkinek, s aki eddig a második pillérbe fektette jövedelme egy részét, vessen magára.

Önöknek mi erről a véleménye?

Valóban elég egy biztosító, egy szál pillérrel, vagy hagyni kell a második pillért, sőt esetleg szaporítani kell a takarékosság lehetőségeit, hogy minél több csapból folyjék a nyugdíjasok havi juttatása?

Válaszukat a következő formában küldjék:

ujszo(köz)válasz(köz)név, telefonszám.

Az SMS-t a 6662-es telefonszámra küldhetik a T-Mobile vagy az Orange hálózatból. Egy SMS ára 3,- korona áfával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?