Nézővonzó szomszédcsata

Nagyabony/Hodos. Szomszédfalvak rangadóját kínálja ma (15.30) a dunaszerdahelyi területi I. osztály 19. fordulójának nyitómeccse, melyen a nagyabonyiak a hodosi együttest látják vendégül.

A két települést mindössze egy gyorsforgalmi út választja el egymástól, a csapatokat pedig csak egyetlen pont a tabellán. A hangulat és az izgalom tehát garantált, de hogyan is készülnek az együttesek a derbire?

„Több poszton is megerősítettük a játékosállományt a téli felkészülés során. Célunk egyértel?műen a bennmaradás kiharcolása. Elterveztük, hogy az első négy fordulóban 12 pontot szeretnénk gyűjteni, ami reményeink szerint ma valóra is válik. Bizakodunk a nagyszámú közönségben, véleményem szerint négyszázan biztosan kilátogatnak a mérkőzésre” – árulta el a nagyabonyiak klubelnöke, Perkátay Iván. A pontvadászat kilencedik helyezettje ugyanis rakétarajtot vett tavasszal, s eddig hibátlan teljesítményt nyújtott (3-0-0, gólarány 12:4). „Nagyon jó hangulatban várjuk a derbimeccset. A győzelmen kívül mást el sem tudunk képzelni” – hangsúlyozta Domonkos Tibor, a Klempa, Domonkos játékosedző-páros egyik tagja. Megtudtuk, hogy Mandák Béla csallóközcsütörtöki kiállítása miatt kénytelen kihagyni a rangadót.

A hodosiak is jó hangulatban készülnek az összecsapásra. A jókedv nem meglepő, hiszen legutóbb óriási meglepetésre, 2:1 arányban legyőzték a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó ekecs-apácaszakállasiakat. „Na?gyon jól játszottak a fiúk. Mindenki küzdött, nagybetűs csapatot láthattunk a pályán – vélekedik a hodosi foci első embere, Czucz Tibor. – A nagyabonyiaknak sokkal többet jelent ez a mérkőzés, hiszen ők csak másfél éve jutottak vissza az I. osztályba. Sportszerű, jó hangulatú mérkőzésre számítok. Ha jó idő lesz, szerintem az ezer néző sem el?képzelhetetlen” – állítja Czucz. „Mi is a kiesés elkerüléséért harcolunk. Az ellenfél most nagyon jó formában van, kulcsembereikre hatványozottan is figyelünk majd. Nem szeretnék változtatni a listavezető elleni győztes csapaton” – nyilatkozta Győri Zsolt, a hodosiak játékosedzője.

Érdekesség, hogy amióta a nagyabonyaik újra a területi I. osztályban érdekeltek, mindig hazai győzelem született a presztízscsatán (2006/07: Vydrany–V. Blahovo 2:1, V. Blahovo–Vydrany 4:2; 2007/08: Vydrany–V. Blahovo 2:0). Folytatódik a hagyomány? „Természetesen” – állítja Domonkos. „Itt az ideje, hogy megszakadjon. Bizakodunk a pontszerésben” – árulta el a hodosi tréner. (kb)

MECCSKALAUZ

Tabellasorok

9. V. Blahovo 18 6 3 9 43:50 21

11. Vydrany 18 5 5 8 25:31 20

Őszi eredmény

Vydrany–V. Blahovo 2:0 (1:0), g.: Tóth (34.), Füsi (47.).

Tippünk

Nem szakad meg a hagyomány, 3:1-es hazai győzelem kerül ma a jegyzőkönyvbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?