GYÚJTÓPONTBAN

Gőgh Árpád a galántaiaknál
Dunaszerdahely/Galánta. Gőgh Árpád, az egykori DAC-kedvenc galántai mezre cserélte a szenci SFM szerelését. „Pár napja pihentem otthon, mikor megkerestek a galántaiak.

Gőgh Árpád a galántaiaknál

Dunaszerdahely/Galánta. Gőgh Árpád, az egykori DAC-kedvenc galántai mezre cserélte a szenci SFM szerelését. „Pár napja pihentem otthon, mikor megkerestek a galántaiak. Az elnök úrral azon nyomban megegyeztünk, s már szerdán edzésbe is álltam” – részletezte az elmúlt hét történéseit a népszerű Gőgh Árpi, aki decemberig kötelezte el magát a nyugat-szlovákiai III. ligában érdekelt együtteshez. „Rasťo Prokop, a galántaiak edzője, a középhátvéd feladatait bízta rám a bősiek elleni rangadón. Pályafutásom során talán kétszer játszottam ezen a poszton, de a fiúkkal jól megoldottuk a feladatot. Sokat magyaráztam, kiabáltam, de megérte” – hangsúlyozta Gőgh. A gól nélküli döntetlenért mindenképp, hiszen ritkán terem galántai babér a Duna partján.(kb)

Kisel mesteri cseréje

Nagykapos/Szepsi. A bajnoki idényben otthonukban veretlen nagykaposiak a dobogó harmadik helyén álló szepsieket fogadták a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának 19. fordulójának slágermérkőzésén, melyen hatszáz drukker buzdította a csapatokat. Annak ellenére, hogy a szepsiek a téli holt idényben temérdek kiváló futballistával erősödtek, a hazaiak mindvégig lépést tartottak velük. A lapokban (9 sárga és 1 piros) és indulatokban gazdag mérkőzés egyetlen találatát az a Roman Jurko, szerezte, aki mindössze 6 perce volt a pályán, miután a gollóvőlista éllovasát, a buzitáról érkezett Riapošt váltotta fel. Három pontot jelentő góllal hálálta meg edzője, Karol Kisel bizalmát. „Bíztam a győzelemben. Még túlságosan az elején vagyunk, de a rendelkezésünkre álló csapattal csak a bajnoki cím megszerzése lehet a célunk” – nyilatkozta a mérkőzés után elégedetten a szepsi klub tulajdonosa, Szalaba Károly. (zsz)

Kisudvarnoki gólparádé

Kisudvarnok/Sárosfa. Hiába ért el mesterhármast hazai környezetben a kisudvarnokiak játékosedzője, Jozef Olejník, csapata 5:4 arányú vereséget szenvedett el a sárosfaiaktól. „Buta egyéni hibáknak köszönhetjük a vereséget. Sok fiatal van a csapatban, akiknek még meg kell tanulniuk fegyelmezetten játszani. Védőként kezdtem, középpályásként folytattam, s csatárként fejeztem be a mérkőzést. Kellemesen meglepett a dunaszerdahelyi területi I. osztály színvonala. Sok tehetség bontogatja itt a szárnyait” – állítja a nem is olyan régen még élvonalbeli játékos Olejník, aki még büntetőt is értékesített. „Egy pontért utaztunk, végül három lett belőle. A középpálya és a csatársor nagyon jól muzsikált. A védelemmel azonban elégedetlen vagyok. A beívelésekkel rendre zavarba hoztak minket” – értékelt Thaly Zoltán, a sárosfaiak edzője. (kb)

Bari öröme és gondjai

Fülek. Négy nyeretlen mérkőzést követően érezte meg újra a füleki együttes a győzelem ízét. Bari Jenő tanítványai ráadásul Turócszentmártonból, a rimaszombati fakótól hozták el a három pontot (1:0). „Ránk fért ez a győzelem – hallottuk Bari Jenő első reakcióját. – Kitettek magukért a fiúk, a pályán hagyták a szívüket. Három pontért utaztunk. A védekezés is jól működött” – értékelt az egykoron sikeres élvonalbeli játékos. Bari Jenő azt is elárulta, jelenleg csak az edzősködésnek szenteli idejét: „A fiataloknak szeretnék teret biztosítani. Szívfájdalmam, hogy csupán 15 mezőnyjátékossal és cserekapus nélkül vágtunk neki az idénynek. Ez nagy felelőtlenség volt a vezetőség részéről. Egyébként mindent elkövetünk, hogy a füleki foci bennmaradjon a közép-szlovákiai III. ligában, hiszen nyáron méltóan akarjuk megünnepelni a klub fennállásának 100. évfordulóját.” (kb)

Alsópéli játékosínség

Tolmács. Mindössze hét játékossal utaztak ki az alsópéliek a hét végi tolmácsi összecsapásra, a lévai területi bajnokság éllovasának otthonába. Hatgólos hazai vezetésnél a találkozó 24. percében megsérült Laurenčík, a vendégek hálóőre, így a játékosok létszáma hatra csökkent. Vida Gyula játékvezető ezáltal idő előtt véget vetett a mérkőzésnek. „Néhány játékosunk külföldön dolgozik, többen pedig betegséggel bajlódnak. Sajnálom, hogy elrontottuk a tolmácsi szurkolók vasárnapi szórakozását” – kesergett Miloš Zummer, a vendégek elnöke. „Bohózat volt a javából. A bajnokság tulajdonképpen a régió labdarúgásának a kirakata, a vendégek hozzáállása azonban méltatlan és becstelen volt ezen a délutánon. Ellenfelünk négy játékosa átöltözetlenül ült a cserepadon, láthatóan a legfőbb céljuk a nagyarányú vereség elkerülése volt” – kontrázott Eduard Mesiarik, a tolmácsiak klubelnöke. (áb)

Királyhelmeci hadjárat

Királyhelmec. Őszi bukdácsolásukat követően tavaszra – úgy tűnik – megtáltosodtak a királyhelmeciek. A kelet-szlovákiai III. ligában érdekelt együttes idén mindhárom bajnoki találkozóját megnyerte. Mi változott a Bodrogközben? – kérdeztük Kázmér Ferenc vezetőségi tagtól. „Edzőváltás volt a csapatnál. Bányácski Norbert vette át a karmesteri pálcát. Nem erősítettünk, csupán tehetségeinknek adunk több játéklehetőséget. Tavasz-szal a Fortuna is folyamatosan kegyeibe fogad minket. Ezt ősszel egyáltalán nem tapasztaltuk” – nyomatékosította Kázmér. Elmondta, hogy a Topoľany ellen 1:0-ra megnyert mérkőzésen technikás focit láthatott a nagyérdemű, s a Bányácski-legénység jobb helyzetkihasználásának és hatékony védelmének köszönheti az újabb sikert. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?