Ekelen a rutinosabb, szerencsésebb vendégcsapat szerzett három pontot

Ekel. Gólokban bővelkedő mérkőzésre számítottak az edzők a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati ekeli összecsapásán, melyen a listavezető nagysurányiakat üldöző kettős csatázott a pontokért. A színvonalas találkozón „csupán” három találat, vendéggyőzelem került a jegyzőkönyvbe.

Ekel. Gólokban bővelkedő mérkőzésre számítottak az edzők a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati ekeli összecsapásán, melyen a listavezető nagysurányiakat üldöző kettős csatázott a pontokért. A színvonalas találkozón „csupán” három találat, vendéggyőzelem került a jegyzőkönyvbe. A nagy akarással játszó házigazdák ezúttal elpuskázták ziccereiket, ami végzetessé vált számukra. Már a 2. percben vezethettek volna a hazaiak: Turza azonban öt méterről a kapu mellé gurított. A 16. percben Piros bombáját parádés mozdulattal tenyerelte szögletre a vendégkapus. Négy perc elteltével Mautnernek, a hazaiak hálóőrének is akadt dolga, Nagy lövését azonban jó érzékkel hárította. A 23. percben Erdei erős lövése süvített el a jobb kapufa mellett. A 27. percben vezetést szereztek az ekeliek. Egy szögletrúgás után előbb Turza célzott fejjel kapura, a labdát Halász bólintotta a hálóba. Tíz perccel később egy min?taszerű Turza–Piros összjáték végén az utóbbi a léc fölé bombázott. Az ellentámadásból Trnka húzhatott volna hasznot, Mautner azonban a helyén volt. A játékvezető már az óráját figyelte, amikor egy gyors ellentámadásból egyenlítettek a vendégek. Trnka a második hullámban érkező Havetához gurított, aki huszonkét méterről a bal felső sarokba durrantott. Szépségdíjas, lélektanilag rendkívül fontos találat szemtanúi voltak a szurkolók.

A hazaiak trénere, Anton Grajcár elégedetlen volt Turza első félidei teljesítményével, ezért helyébe Fazekast küldte a második játékrészre csatába. Fordulás után Piros két alakítása hozta lázba a hazai nézőket, az eredmény azonban továbbra sem változott. Az 53. percben Erdei is elpuskázta a nagy lehetőséget, öt méterről sem találta el a kaput, majd Piros pontrúgása a jobb kapufa mellett hagyta el pár centivel a játékteret. A 63. percben vezetéshez jutottak a vendéglátók hibáit mesterien kihasználó udvardiak. Egy gyors ellentámadás végén a lesipuskás Trnka került Mautner kapuja elé és higgadtan a hosszú sarokba célzott. A hidegzuhanyként érkezett gól után az ekeliek nagy elszántsággal rohamoztak, de játékukban egyre több volt a pontatlanság, a rögtönzés. A 75. percben Fazekas, öt perccel később pedig Banda hibázott góllal kecsegtető szituációban. A jóval több tapasztalt futballistát felvonultató, tak?tika?ilag érettebb kollektíva bemyomását keltett vendégek végülis az izgalmakban bővelkedő végjátékban megőrizték előnyüket. Érdekesnek találtuk, hogy a győztesek mezében idősebb és ifjabb Bernáth Ferenc is játékba avatkozott. Az 1959-es születésű apa és fia között egyébként huszonhét év a korkülönbség!

OKOLIČNÁ NA OSTROVE– DVORY NAD ŽITAVOU 1:2 (1:1). Gólok: Halász (27,), ill. Haveta (45.), Trnka (63.). Sárga lap: Meleg, ill. Döme. Játékvezető: Hafrovič, 350 néző.

OKOLIČNÁ NA OSTROVE– Somogyi, Bartal, Ódor, Halász, Er?dei, Meleg, Turza (46. Fazekas), Piros, Fekete (61. Banda), Kensuke.

DVORY NAD ŽITAVOU: Kálazi–id. Bernáth F., Havlík, Nagy P., Bartalos, Petrík, Trnka, Haveta, Ludas, Döme (90. Cingel), Vadkerti (71. ifj. Bernáth F.). (csn)

NYILATKOZATOK

Anton Grajcár (Okoličná n/O.): „Ezúttal nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat szerzett fontos három pontot. A győzelmi kényszer hatására képtelenek voltunk profitálni helyzeteinkből. Már az első félidőben három góllal vezethettünk volna. A szünet előtt érkezett egyenlítő találat fordulatot hozott.

Id. Bernáth Ferenc (Dvory n/Ž.): „Ez volt a visszavágó-sorozat első kenyértörése. Győzelmünk révén továbbra is tartjuk a lépést az éllovassal. A hazaiak egyértelműen többet birtokolták a labdát, több gólhelyzetük volt, ami azonban kevésnek bizonyult a sikerhez. Szerintem a nagyobb rutin és a szerencse révén sikerült fontos pontokat zsákmányolnunk.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?