www.gramma.sk

Pozsony. Tegnap mutatták be a Csemadok székházában a dunaszerdahelyi székhelyű Gramma Nyelvi Iroda honlapját, amelyet a www. gramma.sk címen találhatnak meg a világhálón az érdeklődők.

Pozsony. Tegnap mutatták be a Csemadok székházában a dunaszerdahelyi székhelyű Gramma Nyelvi Iroda honlapját, amelyet a www. gramma.sk címen találhatnak meg a világhálón az érdeklődők. „Anyanyelvünk védelmében ezer és ezer gyakorlati lépést kell tennünk, nem elég a nyilatkozatok szintjén vesztegelnünk” – mondta bevezetőjében Pogány Erzsébet, a Grammával közérdekű kiadványok megjelentetésében is együttműködő Szövetség a Közös Célokért hivatalvezetője. A honlap, amelyet Szabómihály Gizella, a Gramma vezetője ismertetett részletesen, rengeteg hasznos információt tartalmaz, és nem csupán a szakemberek, hanem a laikus közönség számára is. A Gramma fő profilja ugyan a szlovákiai magyar nyelvváltozat kutatása, emellett azonban nyelvpolitikai kérdésekkel is foglalkozik. Szabómihály Gizella elmondta, úgy látja, a kisebbségi nyelvtörvényt a honatyák ugyan elfogadták, de senki nem foglalkozik azzal, hogy a kisebbségi nyelvtörvényből adódó jogainkat kihasználjuk. Ebben is megpróbálnak segítséget nyújtani mind a magánszemélyek, mind a testületek részére. A honlapon megtalálhatók egyebek mellett a kisebbségi nyelvhasználattal foglalkozó dokumentumok és szlovák törvények magyar fordításai, valamint gyakorlati útmutatások arra vonatkozólag, hogy a a közéletben hol használhatjuk anyanyelvünket. A honlap révén (amely Putz József harmadéves somorjai gimnazista munkáját dicséri) a Gramma szolgáltatásai sokkal szélesebb réteg számára válnak hozzáférhetővé, mint ez ideig. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?