RÖVIDEN

Requiem a Nemzeti színpadán
Pozsony. A Szlovák Nemzeti Színház Operatársulata mindenszentek alkalmával ünnepi hangversennyel kedveskedik a nagyközönségnek. Ma 19 órai kezdettel Giuseppe Verdi Requiem című művét mutatják be a színház új épületében.

Requiem a Nemzeti színpadán

Pozsony. A Szlovák Nemzeti Színház Operatársulata mindenszentek alkalmával ünnepi hangversennyel kedveskedik a nagyközönségnek. Ma 19 órai kezdettel Giuseppe Verdi Requiem című művét mutatják be a színház új épületében. Az egyházi zene egyik monumentális, hangulatokban változatos műve olyan művészek előadásában csendül fel, mint Sorina Munteanu, Jolana Fogašová, Michal Lehotský és Peter Mikuláš. Vezényel: Oliver Dohnányi. (tb)

Szabó Magda-regény olasz kitüntetése

Budapest/Róma. Szabó Magda Pilátus című regényének olasz nyelvű kiadása megkapta az Anfora Centroeuropea nevű díjat, amelyet hétfőn este adtak át a Római Magyar Akadémián. A kötet La ballata di Iza (Iza balladája ) címen jelent meg tavaly az Einaudi Kiadónál. Az ő képviselője vette át a díjat az akadémián Alain Lepointe-től, az Anfora Kiadó igazgatójától, a zsűri és a kiadók képviselőinek jelenlétében. Az elismerésről telefonon értesítették Szabó Magdát, aki az élő kapcsolaton keresztül itáliai emlékeiről is beszélt. A díjat a milánói Anfora Könyvkiadó alapította, és az elismerést neves egyetemi tanárokból, fordítókból és kritikusokból álló zsűri választja ki. (MTI)

Versenyben az Iszka utazása

Sevilla. Bollók Csaba filmje, az Iszka utazása kapott meghívást a pénteken kezdődő Sevillai Filmfesztivál versenyprogramjába. Az Európa filmművészetét ünneplő nagyszabású seregszemlére 30 országból 150 film érkezik. A fesztivál fődíjáért, az Arany Giraldilloért Bollók Csaba Iszka utazása című munkája 15 vetélytárssal együtt verseng. Az Europa, Europa versenyben, amelynek nyerteséről a közönség dönt, Bogdán Árpád Boldog új élet című munkája kel versenyre. Az Eurimages által támogatott filmekből összeállított válogatásba Szász János Ópium – Egy elmebeteg nő naplója című rendezése mellett a szerb–német–magyar koprodukcióban készült A csapda kapott meghívást. Tarr Béla A londoni férfi című filmje zárja november 10-én az európai filmek sevillai ünnepét. A díszbemutatón jelen lesz a világhírű magyar rendező is. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?