Látványos sikerek

Róma. Jason Reitman kanadai rendező Juno című, egy terhes fiatalkorú lány viszontagságairól szóló filmje nyerte el az idén másodszor megrendezett Római Filmfesztivál nagydíját.

Róma. Jason Reitman kanadai rendező Juno című, egy terhes fiatalkorú lány viszontagságairól szóló filmje nyerte el az idén másodszor megrendezett Római Filmfesztivál nagydíját.

A díjakról döntő, európai mozirajongókból álló, 50 fős „nép zsűri” különdíját Abdolfaz Dzsalili iráni rendező Háfez című mozija kapta meg: ez egy nagymufti lánya és annak fiatal magántanára között szövődő „lehetetlen sze?relem” története, súlyos vallási háttérrel.

A legjobb női főszereplő díját a kínai Csiang Ven-li érdemelte ki, aki az „And the spring comes” (És jön a tavasz) című, az 1966–76 közötti „kulturális forradalom” idején játszódó filmben nyújtott megrendítő alakítást egy magányos nő, egy művész szerepében.

A legjobb férfi szereplő díját a szerb Rade Serbedzija kapta a kanadai Jeremy Podeswa Fugitive pieces című mozijában mutatott teljesítményéért: a film egy zsidó származású kanadai íróról szól, akit gyermekkorának második világháborús emlékei gyötörnek.

A filmfesztivál hivatalos játékfilm-mezőnyében 14 alkotás versenyzett, míg a „premier előtt” szekcióban az amerikai Sean Penn Út a vadonba (Into the Wild) című mozija nyert díjat.

Az idén másodszor megrendezett és a velencei Mostra pénzügyileg jobban eleresztett versenytársaként jelentkező Római Filmfesztivál összességében látványos sikert hozott: különböző szekcióiban több mint száz filmet vetítettek, Kate Blanchett-től Tom Cruise-ig, Monica Bellucci-ig és Halle Berry-ig számos filmsztár tisztelte meg jelenlétével és tíz napja alatt több mint 110 ezer néző váltott jegyet rá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?