Végre vastaps Érsekújvárott

Érsekújvár. Tovább folytatták sikersorozatukat a tavaszi szezonban veretlen (5-4-1-0) érsekújváriak a nyugat-szlovákiai III. liga 20. fordulójának szombati összecsapásán, melyen a kiesőjelöltek zónájában lehorgonyzott somorjaiak nem tudtak lépést tartani Jozef Chovanec edző védenceivel.

Érsekújvár. Tovább folytatták sikersorozatukat a tavaszi szezonban veretlen (5-4-1-0) érsekújváriak a nyugat-szlovákiai III. liga 20. fordulójának szombati összecsapásán, melyen a kiesőjelöltek zónájában lehorgonyzott somorjaiak nem tudtak lépést tartani Jozef Chovanec edző védenceivel. Marián Novotný, a vendégek trénere ezúttal sem tudta legerősebb összeállításban pályára vezényelni az általa irányított kollektívát. Végh négy sárga lap miatt, Lacko és Szőllős betegség, Simon pedig sérülés miatt szorult kényszerpihenőre. Az Interből kikölcsönzött Kósát, akit a galántaiak elleni vasárnapi mérkőzés előtt pihentettek, pedig csupán az utolsó negyedórára vetették be. A Nyitra-parti párharc hazai góllal kezdődött. Bukovič beadására Dang Van jó ütemben érkezett és a csallóköziek kapujába fejelte a labdát. A folytatásban is a vendéglátók irányították a játékot, a vendégek zártan védekeztek. Taktikai elképzeléseikben ugyan a kontrákra koncentráltak, ziccerekig azonban nem jutottak el. Csupán röviddel az első játékrész lefújása előtt forgott veszélyben a házigazdák kapuja, de kimaradt a gólveszélyes somorjai helyzet. Soós Eduárd ugyanis hat lépésről a kapu fölé durrantott. A félidei pihenőt követően sem változott a forgatókönyv. Egy órányi játék után növelték előnyüket az érsekújváriak. Ennél a mozzanatnál a vendégek kapusa, Pörsök gyermeteg hibát vétett. Egy hazaadás után maga elé tette a labdát, melyet a társak nagy megrökönyödésére Bukovičhoz továbbított. A hazaiak játékmestere nagy hidegvérrel, mintegy harmincöt méterről a hálóba emelte a játékszert. Az ominózus találat hidegzuhanyként érte a somorjaiakat, akik a folytatásban már nem tudtak felocsúdni a kábulatból. A 76. percben Dang Van duplázott, a végeredményt a nagy kedvvel futballozó Bukovič állította be a 82. percben. Figyelmet érdemel, hogy a két rivális párharcára nyolcszáz futballkedvelő váltott jegyet. A drukkerek a meccs végén vastapssal honorálták tavasszal szárnyaló kedvenceik újabb győzelmét.

NOVÉ ZÁMKY–ŠAMORÍN 4:0 (1:0). Góllövők: Dang Van (1., 76.), Bukovič (60., 82.). Sárga lap: Hlavačka, ill. Vodička. Játékvezető: Cabaj, 800 néző. N. ZÁMKY: Szapu–Piskla, Domik, Andrá?šik, Kubištel (72. Dékány), Zsák, Dang Van (81. Ďurický), Horňáček, Bukovič, Mlynár, Hlava?čka. ŠAMORÍN: Pörsök–Fehér, Soós T., Polgár, Szalay, Šiška, Szerda, Almási (76. Kósa), Soós E., Vodička, Őszi. (ái)

VÉLEMÉNYEK

Jozef Chovanec (N. Zámky): „Folytatódott tavaszi sikersorozatunk, mely egyre több szurkolót csábít stadionunkba. Régen nem volt már a maihoz hasonló ovációban részünk. Védenceim közül mindenki nagyon igyekezett. Leginkább Dang Van teljesítményével voltam elégedett. Cseréjéig csapatunk motorja volt.”

Sánka László (Šamorín): „Hiába van húszfős játékoskeretünk. Ezúttal is tartalékos összeállításban szerepeltünk. A félidei sípszót megelőzően egyenlíthettünk vol?na, ám kimaradt a ziccer. Pörsök meg?ingása után már nem tudtunk újítani. Megérdemelten szereztek három pontot a hibáinkat gólokkal büntető hazaiak.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?