VB-MOZAIK

„NEM BETLIZÜNK!”
David Beckham, az angol válogatott csapatkapitánya kijelentette: annak ellenére sem veszik köny-nyedén a szerdai, Nigéria elleni mérkőzést, hogy az afrikai együttes már biztosan nem juthat a legjobb 16 közé.

„NEM BETLIZÜNK!”

David Beckham, az angol válogatott csapatkapitánya kijelentette: annak ellenére sem veszik köny-nyedén a szerdai, Nigéria elleni mérkőzést, hogy az afrikai együttes már biztosan nem juthat a legjobb 16 közé. – Természetesen magabiztossá tesz bennünket, hogy legyőz-tük Argentínát, de az utolsó csoportmeccsünkön is úgy lépünk pályára, mintha a világbajnok ellen játszanánk. Arra a kérdésre, hogy Anglia megnyeri-e a vb-t, Beckham így válaszolt: – Ha bármilyen tornán elindulsz, hinned kell abban, hogy megnyerheted. Nem vagyunk azonban elbizakodottak, hiszen még nehéz összecsapások várnak ránk.

LEHET FÜRÖDNI

Csapatuk továbbjutása esetén az angol szurkolók fürödhetnek az oszakai Dotonbori-folyóban. – Egyértelmű a Nigéria elleni mér

kőzés fontossága. Ha továbbjutunk, akkor szerdán óriási parti lesz Oszakában, s ígéretet kaptunk arra, hogy a rajongók a város egyik jelképének számító folyóban is ünnepelhetnek – mondta a helyszínen tartózkodó brit rendőri csapat vezetője. A szigetországi együttesnek már egy pont is elég a nyolcaddöntőbe kerüléshez. Az oszakai japán futballrajongók egy része vasárnap szintén „pancsolással” köszöntötte az oroszok elleni 1:0-ás győzelmet.

CARLOS NEM EDZETT

Kisebb sérüléssel bajlódik, ezért nem vett részt a tegnapi edzésen Roberto Carlos, a brazil válogatott klasszisa. – A bal vádliját fájlalja – mondta Jose Luis Runco, a dél-amerikai csapat orvosa. – Nem tűnik komolynak a sérülés, remélhetőleg holnap már újra a többiekkel gyakorolhat. A már biztos nyolcaddöntős brazilok csütörtökön játsszák utolsó csoportmeccsüket, az ellenfél Costa Rica lesz.

KÖZVETĺTÉS KABULBAN

Mától Afganisztánban is lehet nézni a labdarúgó-vb mérkőzéseit. A nemzetközi szövetség szervezésében ugyanis egy óriás kivetítőt állítanak fel Kabulban, amelyen kis késéssel ugyan, de láthatók lesznek a dél-koreai és japán meccsek. A 30 ezer dollárba kerülő akció költségeit a FIFA vállalta magára. Az afgánok nem vásárolták meg a jogdíjat, a közvetítés a Nemzetközi Vöröskereszt segítségével valósul meg.

OLASZ MEZ ÁRVERÉSEN

Majdnem háromezer dollárért kelt el az a mez, amelyet az olasz válogatott bocsátott a világbajnokság hivatalos honlapját készítők rendelkezésére. A FIFAworldcup.com által szervezett árverés első tétele – melyet aláírt valamennyi játékos – végül is 2770 dollárért talált gazdára. Az ENSZ gyermekalapjának (UNICEF) támogatására indított, a vb végéig tartó akció során további negyven tárgyra lehet licitálni.

DICSÉR A MINISZTER

Richard Caborn brit sportminiszter elismerését fejezte ki a japán szervezőknek a huliganizmus példaértékű kezeléséért. A jelenleg már Vietnamban tartózkodó politikus a helyszínen tekintette meg az angol válogatott eddigi két mérkőzését. „Korábban kicsit túlzásnak éreztem a házigazdák szigorú biztonsági intézkedéseit, de úgy tapasztaltam, hogy ezek a lépések szükségesek voltak. Elsősorban ezeknek köszönhető, hogy nem történt kirívó incidens a világbajnokságon” – mondta Caborn.

TAKARĺTÓ JAPÁNOK

A japán válogatott labdarúgói példát mutattak minden más vb-résztvevőnek: kitakarították ugyanis öltözőjüket az oroszok elleni 1:0-ás győzelem után. „A meccseket követően rendszerint palackok, banánhéjak és egyéb tárgyak maradnak a padokon. A japánok helyisége viszont úgy nézett ki, ahogy egy nagytakarítás után kell” – dicsérte a vendéglátókat Keith Cooper FIFA-szóvivő, hangsúlyozva: az eljárás merőben szokatlan egy futballcsapattól.

CSÖKKENT A BŰNÖZÉS

A labdarúgó-világbajnokság kezdete óta jelentősen csökkent a bűnügyek és a közlekedési balesetek száma a házigazda Koreai Köztársaságban. A rendőrség tájékoztatása szerint főleg az olyan súlyos bűncselekmények lettek ritkábbak, mint a gyilkosság, a rablás vagy a nemi erőszak. A közutakon a vb május 31-i rajtja előtti tíz napban összesen 6096 baleset történt, azóta viszont csak 5745 esetet regisztráltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?