Újabb bravúr kellene

Ma (17.00) a norvégok ellen próbál meg újabb bravúrt vég-hezvinni a magyar férfi-kézi-labdaválogatott a francia-országi vb negyeddöntőjében.Magyarország utoljára 1997-ben jutott a négy közé vb-n (a cseheket és Izlandot is egy góllal sikerült felülmúlni).

Ma (17.00) a norvégok ellen próbál meg újabb bravúrt vég-hezvinni a magyar férfi-kézi-labdaválogatott a francia-országi vb negyeddöntőjében.

Magyarország utoljára 1997-ben jutott a négy közé vb-n (a cseheket és Izlandot is egy góllal sikerült felülmúlni). Ehhez most a jó formában levő Norvégiát kellene legyőznie a franciaországi tornán, akik a nyolcaddöntőben a macedónokat intézték el egy sima tízessel (34:24).

„Számomra a norvég az egyik legszimpatikusabb csapat a vb-n. Ilyen gyors kézilabdát rajtuk kívül talán csak a svédek játszanak. Vannak kimagasló tehetségeik, elsősorban mégis csapatként teljesítenek remekül. Bjarte Myrholt ismerjük leginkább, hiszen Veszprémben játszott” – jellemezte az ellenfelet Császár Gábor, a magyar válogatott egyik irányítója.

Myrhol mellett a balátlövő Tönnesen, az irányító Sagosen és a két jobbkezes átlövő, Johannesen és Hansen a legnagyobb nevek a norvég keretben. Az északiak a riói olimpiára nem jutottak ki, előtte viszont négybe kerültek a 2016-os Eb-n.

„Fent kell tartanunk azt az állapotot, ami a dánok ellen jellemzett minket. ez lehet az újabb sikerünk kulcsa – mondta Mikler Roland kapus. – A norvégoknak fiatal csapatuk van, nagyon gyors szélsőkkel. Biztos vagyok benne, hogy ők nem fognak félvállról venni minket, talán még emlékeznek rá, mennyire örültek, amikor a labdarúgó-válogatottjuk a magyarokat kapta az Eb-pótselejtező sorsolása előtt.”

Erre a tényre mutatott rá az egyik norvég napilap is, amelyik „Vágjunk vissza a mackónadrágosoknak” címmel buzdította övéit, utalva Mikler és a futballkapus Király Gábor melegítőjének hasonlóságára.

„Úgy gondoltam, biztosan Dánia fog továbbjutni, de a magyarok nagyon jók voltak. Ez kicsit átírta az előzetes tervünket, mert már elkezdtünk készülni a dánokra. Két és fél napunk lett volna, hogy felkészüljünk belőlük, most másfél napunk maradt, de ez is bőven elég – mondta el Christian Berge, a norvégok szövetségi kapitánya. – Védekezésben gyorsnak és agresszívnek kell lennünk, hogy ne legyen lehetőségük a magyarok átlövőinek, és Lékai se tudja megtalálni a réseket.”

Mivel már nincs lehetőség több cserére, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő, a válogatott két tartalékja hazautazott. (index, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?