Carlo Ancelotti a Real veresége után: Jogos a kritika irányunkban

real

A labdarúgó Bajnokok Ligája-főtábla 2. fordulójának szerdai játéknapján meglepetésre a Bayern München és a Real Madrid is elhasalt idegenben, az Atlético Madridot pedig egyenesen kiütötték.

Már az első félidőben forró volt a birminghami talaj a Bayern Münchennek, amely a Dinamo Zagreb 9:2-es legyőzése után az Aston Villa otthonába látogatott. Ott aztán előbb a bajorok védőjét, Upamecanót megkímélte a játékvezető egy kiállítás-gyanús, utolsó emberes szabálytalanság után, majd a hazai Pau Torres találatát les miatt érvénytelenítették. A második félidőben a Villa mégis sikeresen behúzta a meccset a Bayern egyértelmű mezőny- és helyzetfölénye ellenére is: a 79. percben Duran használta ki egy indítás után, hogy Neuer indokolatlanul kijött a kapujából, és félmagasan a hálóba passzolta a labdát. A két csapat utoljára az 1982-es BEK-döntőben találkozott a nemzetközi porondon, és akkor ugyanúgy az Aston Villa nyert 1:0-ra. A bajorok visszavágása tehát tovább várat magára, és mivel az angolok nem nevezhetők rendszeres BL-résztvevőnek, lehet, hogy a bosszúra még nagyon sokat kell várni...

Unay Emery, az Aston Villa menedzsere vérszemet kapott a győzelemtől, mert a mérkőzés után már az egyenes ági nyolcaddöntős szereplésről álmodozott. „Az a fő célunk, hogy konzisztens teljesíményt nyújtsunk Európában. Nagyszerűen küzdöttünk ma, így talán az első nyolcba is bejuthatunkˮ – fogalmazott.

A Real Madrid nagy meglepetésre 1:0-s vereséget szenvedett Lille-ben. A Királyi Gárdában kezdő volt a szupertehetség Endrick, míg Mbappé csak csereként lépett pályára, de egyikük sem tudott hőssé válni. A hazaiak Jonathan David büntetőjével nyerték meg a meccset, amelyen a Real a szokásosnál kevesebb helyzetet dolgozott ki, játéka sokszor döcögött. „Sok hibával játszottunk, az első félidőben a támadásba való átmeneteink sem működtek – értékelt Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője. Az olasz szakember külön méltatta az ellenfelet. – Őszinte leszek, a kritika abszolút jogos irányunkban, rosszl játszottunk. Az ilyen végeredményhez nem vagyunk hozzászokva. Az ellenfél megérdemelte a győzelmet, jobb volt a párharcokban.ˮ

A Lille sikerének értékét növeli, hogy a spanyol sztárklub utoljára január 18-án veszített tétmérkőzést, azóta egy 36 meccses veretlenségi szériában volt. A győztes gól szerzője, a 24 éves kanadai Jonathan David immár kétségtelenül a legnagyobb európai csapatok látókörében van: tavaly 19 gólt vágott a francia élvonalban, idén pedig minden sorozatot figyelembe vége 12 meccsen 8 gólnál és 2 gólpassznál jár.

atletico

Madrid másik felét ennél is súlyosabb pofon érte: a Benfica 4:0-ra leiskolázta Diego Simeone együttesét. Az argentin tréner a félidőben, 1:0-s hátrányban nem hétköznapi lépésre szánta rá magát, hiszen három kulcsjátékosát, Griezmannt, De Pault és Kokét is lecserélte. „Mindenki tisztában van az ő jelentőségükkel, de friss lábakra volt szükségünk. Aztán jött egy tizenegyesből és egy rögzített szituációból kapott gól, a meccsnek pedig annyi volt. Ne keressünk kifogásokat. Nem játszottunk jól, és ezért az edző a felelősˮ – mondta. A Real Madridhoz hasonlóan csapatának is ez volt az első veresége az új idényben.

Külön dicséretet érdemel a Juventus. A torinóiak már az első tizenkét percben két cserére kényszerültek Lipcsében, miután Bremer és González is megsérült. Az 59. percben, 1:1-es állásnál emberhátrányba kerültek a Zebrák, aztán Sesko a vezetést is megszerezte a hazaiaknak, a torinói csapat innen állt fel. „Megfelelő volt a hozzáállásunk, nagyszerűen birkóztunk meg a nekünk nem kedvező szituációkkal. A fiúk akkor is fókuszáltak és elszántak maradtak, a győzelmük megérdemelt" – olvasható Thiago Mottának, a Juve vezetőedzőjének büszke nyilatkozata az UEFA klubhonlapján.

Ami a többi mérkőzést illeti: Szoboszlai Dominik gólpasszal járult hozzá a Liverpool Bologna elleni, 2:0-s győzelméhez, a Feyenoord pedig elvitte a három pontot Gironából (2:3), ahol a mindent eldöntő gólban Dávid Hanckónak volt kulcsszerepe.

A Slovan következő hazai ellenfele, a Dinamo Zagreb kétgólos előnyt herdált el a Monaco ellen, míg a Sturm Graz hazai pályán maradt alul a Club Brugge-zsel szemben, amivel tovább rontotta az osztrák csapatok idei mérlegét a BL-főtáblán: a Sturm és a Salzburg eddig nulla pontot gyűjtött összesen és csak egyetlen gólt szerzett a négy mérkőzésen.

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló

Szerda esti eredmények

Sahtar Donyeck–Atalanta 0:3, g.: Djimsiti (21.), Lookman (44.), Bellanova (48.);

Girona–Feyenoord 2:3, D. Lopez (19.), van de Beek (73.), ill. Herrera (23., öngól), Milambo (33.), Krejčí (79., öngól);

Aston Villa –Bayern München 1:0, Duran (79.);

Benfica–Atlético Madrid 4:0, Aktürkoglu (13.), Di Maria (53., 11-esből), Bah (75.), Kökcü (84., 11-esből);

Dinamo Zagreb–AS Monaco 2:2, Sucic (45+3.), Baturina (66.), ill. Salisu (74.), Zakaria (89., 11-esből);

Lille–Real Madrid 1:0, David (45+2., 11-esből);

Liverpool–Bologna 2:0, Mac Allister (11.), Salah (75.);

RB Leipzig–Juventus 2:3, Šeško (30., 64., a másodikat 11-esből), ill. Vlahovics (50., 69.), Conceicao (83.);

Sturm Graz–Club Brugge 0:1, Tzolis (23.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?