Korábbi biatlonos és környékbeli magyar futók Kassán

futás

A megalapításának 100. évfordulóját ünneplő Kassai Nemzetközi Békemaraton ezúttal sem marad sztársportoló nélkül. 

A korábbi biatlonos Ivona Fialková két félmaraton lefutása után most először próbálkozik meg a 42 km-es táv abszolválásával. A szervezők őt a középmezőnybe várják, ellenben a tavalyi győztes kenyai Cheron akár pályacsúcsot is futhat. A férfiaknál az etióp Abderehman rendelkezik a legjobb egyéni rekorddal (2:04) az indulók közül. A legjobb szlovák maratonistának tartott Tibor Sahajda egészségi okok miatt lemondani kényszerült a részvételét.

Bodrogközi, Ung-vidéki és Hernád-parti települések futói viszont nagy számban vesznek részt a békemaraton 101. kiírásán. Sirokman Attila, a Királyhelmeci Kocogók Sportegyesületének elnöke arról tájékoztatott, heten képviselik a klubot a megyei székvárosban. „A maratoni számban egyedüli királyhelmeciként Berta István indul, viszont a félmaratonon hatan állnak csatasorba: Priam Geri Gabriella, id. Borisza Brigitta, Andrea Kovácsová, Balogh Bertalan, Bernáth János és jómagam. Bár nem tagja egyesületünknek, de a váltóban is ott lesz városunk képviselője, Géczi István, aki kassai csapattársait erősíti. Mindenekelőtt élvezni szeretnénk a versenyt, az itt ilyenkor uralkodó remek hangulatot, s ez talán majd a várt időeredményeket is magával hozza – mondta Sirokmán.

Népes küldöttséggel érkeznek az Ung-vidékiek. Papp Szilvia, a Nagykaposi Futóklub elnöke arról számolt be, klubjuk a maratoni számban három futót ad a többezres mezőnybe: Dózsicky Gergő, Gabri Lóránt és Üveges Krisztián vállalta a legkeményebb megmérettetést: „Közülük tavaly Dózsicky volt a legeredményesebb a 4558 versenyzőt számláló mezőnyben, az 1145. helyezést érte el, kategóriájában (30 év felett) a 425. lett. De másik két futónk is kellő tapasztalattal rendelkezik, hiszen a hosszabb távokon már nemegyszer bizonyítottak. Félmaratonon Pachota István, Tóth Miklós és Dobos Nikoleta mellett lányommal, Nikoletával – aki most Viktóriát váltja – mi is ott leszünk a rajtnál. A váltóban két csapatot is indítunk. Az egyikben a Lakatos Milán, Lakatos Gabriella, Kehler Ágnes, Vargaestók Géza, a másikban pedig a Kondás Róbert, Papp Zoltán, Haraszti Mária, Helena Litváková négyes váltja majd egymást. Hadd említsem még meg a Kassai Megyei Oktatási Intézet által szervezett juniorversenyeket is. A tavalyi évhez hasonlóan váltóban szerepel majd a helyi gimnázium csapata, Rácz Valér, Hrubý Jakub Jozef, Palkóci Filip, Vajó Lukas felállásban. Elsősorban mindnyájan arra törekszünk, hogy egészségesen célba érjünk, teljesítsük verseny előtti célkitűzéseinket. 

A Hernád-parti Abaújszinai Atlétikai Kör vezetőségének tagja, Ficzere Bertalan elárulta, kevesebben vesznek részt az idei kiírásban, mivel néhányan más települések színeit képviselik már. „A leghosszabb távon ismét feltűnik Ovčariková Anna. Tavaly a nők közt az 1383. helyen futott be, azonban kategóriájában, 50 év felett 12.-ként jegyezték. Félmaratonon Ovčarik Dávidot, Anna fiát és Hudák Erzsébetet láthatjuk majd az útvonalon. Ebben a számban indul jóbarátom, a kenyheci Huszár Tibor is, aki egyéni csúccsal zárta a tavalyi viadalt. A görkorcsolyázók 20 km-es versenyében is lesz egy indulónk Dubecky Pál személyében. 2023-ban nem tudta befejezni a számot, reméljük, most több sikerrel jár. Mint ahogy a többi versenyzőnk is, és akkor elégedetten tekinthetünk majd vissza erre a jubileumi eseményre – nyilatkozta lapunknak Ficzere. 

A Kassai Nemzetközi Békemaratonon az első programok már holnap elkezdődnek a rajtszámok kiosztásával, valamint az esemény tiszteletére kibocsátott postai bélyeg és emlékérme bemutatásával. A szombati kísérőprogramok után vasárnap a versenyzésé lesz a főszerep, maga a maratonfutás 9 órakor rajtol el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?