Tíz érmet remél Hüttner Csaba

A magyar kajak-kenu váloga-tott szövetségi kapitánya ab-ban reménykedik, hogy min-den szakágban szereznek leg-alább egy érmet a magyar ver-senyzők a ma kezdődő és va-sárnapig tartó belgrádi Eb-n.A szlovákiai küldöttségből a Gelle–Botek-párostól és a K4-estől várható dobogóközeli eredmény.Tavaly, a P

A magyar kajak-kenu váloga-tott szövetségi kapitánya ab-ban reménykedik, hogy min-den szakágban szereznek leg-alább egy érmet a magyar ver-senyzők a ma kezdődő és va-sárnapig tartó belgrádi Eb-n.

A szlovákiai küldöttségből a Gelle–Botek-párostól és a K4-estől várható dobogóközeli eredmény.

Tavaly, a Plovdivban rendezett kontinensviadalon a magyar válogatott minden idők egyik legjobb szereplését produkálta, de Hüttner Csaba szerint ez idén nem lehet elvárás, miután a mezőny sokkal erősebb, színvonalasabb lesz, mint a 2017-es. A szerb fővárosban lehet ugyanis indulási jogokat gyűjteni a jövő évi, minszki Európa Játékokra, amely már kvótákat kínál a 2020-as tokiói olimpiára.

„Nem bánnám, ha most halványabban szerepelnénk, az év fő versenyén, az augusztusi világbajnokságon pedig jobban teljesítenénk, mint tavaly” – fogalmazott a szakember, aki 37 versenyzővel utazott Belgrádba. – A női kajaknégyessel szemben mindig elvárás, hogy nyerjen, bár a lányok az Eb előtt talán csak egyet tudnak majd együtt evezni. Egyesben Kozák Danuta jó formában van, de nincs eredménykényszerben, nála az a fontos, hogy visszaszokjon a nemzetközi mezőnybe, hiszen legutóbb Rióban szerepelt világversenyen.” A kapitány úgy véli, a férfi kajaknégyes mellett a Medveczky–Csipes-duó is dobogós lehet, csakúgy, mint a női kenusok.

Az Európai Játékokra kivívható kvóták miatt a szlovákiai küldöttség is jóval népesebb a szokásosnál. A 19 sportoló közül Gelle Péter és Botek Ádám (K2 500 és 1000 m) van a legjobb formában, de a kajaknégyesek (Vlček Erik, Zalka Csaba, Tarr György, Linka Tibor 500 m-en, Samuel Baláž, Milan Fraňa, Jakubík Gábor, Linka Tibor 1000 m-en) is dobogóközelben végezhetnek.

Ma az előfutamokkal kezdődik az Eb, az első érmeket szombaton osztják ki. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?