Mégis bemutatják Alec Baldwin véres westernjét

ee

A fél világ megdöbbent, amikor 2021. október 21-én a Rust című film forgatásán a főszereplő és társprocucer Alec Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst és megsebesítette a rendezőt. Akkor azt közölték, a filmet nem mutatják be, mára azonban változott a helyzet.

A sztárt hosszas vizsgálódást követően végül felmentették, a film fegyvermestere azonban gondatlanságból elkövetett emberölésért jelenleg börtönben ül. Mint kiderült, az éles töltényekkel töltött fegyver véletlenül került a kellékek közé.

Most kiderült, hogy a filmet mégis összevágták, és közel három évvel a baleset után közönség elé kerül. A bemutató novemberben lesz a lengyelországi Toruńban megrendezésre kerülő EnergaCamerimage nemzetközi operatőri filmfesztiválon. A vetítést egy panelbeszélgetés követi, amelyen Joel Souza rendező is részt vesz.

A Rust egy 13 éves fiú történetét meséli el, aki szülei halála után magára marad öccsével az 1880-as évek Wyomingjában. Amikor egy helyi farmer véletlen megölése miatt akasztásra ítélik, rég nem látott nagyapjához menekül. „ Halyna Hutchins művészi látásmódjának megőrzése, bármilyen nagy kihívást is jelentett az egész stáb számára, igazán fontos volt a filmkészítőknek, remélték, hogy teljesíteni tudják a művével kapcsolatos kötelességüket” – olvasható a Camerimage közleményében.

Marek Zydowicz fesztiváligazgató elmondta, hogy a 2021-es Camerimage-en, alig néhány héttel a baleset után „egyperces néma csenddel tisztelegtünk Halyna emléke előtt, és az operatőrökkel egy panelbeszélgetésen megvitattuk a forgatásokon tapasztalt biztonság kérdését. Most az operatőrökkel és a filmrajongókkal együtt ismét lesz alkalmunk emlékezni rá”.

Ez volt a huszonegyedik századi hollywoodi filmipar legnagyobb sajtófigyelmet kapott halálos forgatási balesete. A nyomozás során kiderült, hogy a stáb rohamtempóban dolgozott az új-mexikói helyszínen,  és több munkavédelmi előírást megszegtek a munka során.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?