Sztárverés diszkoszban

Pozsony. Negyvenötödik alkalommal rendezték meg tegnap a pasienkyi tartánpályán a nemzetközi atlétikai viadalt. A negyedik éve Szlovákia Díja Slovak Gold néven ismert verseny ünnepélyes búcsúztatással kezdődött: Igor Kováč vb-bronzérmes szlovák gátfutó hivatalosan is, s ezentúl a szövetség menedzsereként dolgozik.

Pozsony. Negyvenötödik alkalommal rendezték meg tegnap a pasienkyi tartánpályán a nemzetközi atlétikai viadalt. A negyedik éve Szlovákia Díja Slovak Gold néven ismert verseny ünnepélyes búcsúztatással kezdődött: Igor Kováč vb-bronzérmes szlovák gátfutó hivatalosan is, s ezentúl a szövetség menedzsereként dolgozik. A 12 versenyszámból álló főműsor előtti órában kettős dunaszerdahelyi sikert láttunk a női 800 méter B futamában: Mező Anikó (2:13,24) nyert Hegedűs Andrea előtt. Férfi magasugrásban már az alapmagasságon kiesett az öregedő Dalton Grant, és az esélyes orosz Ribakov sem tudott győzni. Végül egyéni csúccsal (231 cm) a finn Huikiri lett az első. Férfi súlylökésben az ukrán Bilonog a második sorozatban tört az élre (21,13 m), s a vezető helyét mindvéggi megőrizte. A szlovák Haborák ezúttal nem jutott túl a 20 méteren. Női 800 méteren még a hazai Klocová fordult első-ként a célegyenesbe, de az orosz Kruselevova lehajrázta. Alapos meglepetést hozott a női diszkoszvetés: győzött a cseh Pospíšilová (63,38 m), csak mögötte végzett a világbajnok Szadova és Sydney legjobbja, a veterán bolgár Zvereva. Rendkívül szoros volt a férfi 100 méter befutója, végül az amerikai Settle (10,26) végzett az élen. Szlovák csúccsal végződött a női 100 métere gátfutás, Mirjam Bobková új szlovák csúcsot ért el, ideje 13,48 mp.

GYŐZTESEK – férfi magasugrás: ; férfi súlylökés: Vilonog (ukrán) 21,1....4. Haborák (szlovák) 19,83; női 800 m: Kruselevova (orosz) 2:02,04; női távolugrás: Jermolajeva (orosz) 651... 5. Ajtler (magyar) 635; női 100 m gát: Aron (francia) 13,00, 2. Vári (magyar) 13,19; női 400 m: ; férfi 100 m: Settle (amerikai) 10,26; női diszkoszvetés: Pospíšilová (cseh) 63,38...6. Kürti (magyar) 55,7. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?