Pačinda a Trnava–DAC után: „A bírók szégyellhetik magukat”

A DAC futballcsapata 2:1-re kikapott Nagyszombatban a labdarúgó Fortuna Liga 2. fordulójában. A lefújás után a sárga-kékek a játékvezetésre panaszkodtak.„Ott folytatni, ahol Zsolnán abbahagytuk” – kérte védenceitől Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője a kerületi rangadó előtt.

A DAC futballcsapata 2:1-re kikapott Nagyszombatban a labdarúgó Fortuna Liga 2. fordulójában. A lefújás után a sárga-kékek a játékvezetésre panaszkodtak.

„Ott folytatni, ahol Zsolnán abbahagytuk” – kérte védenceitől Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője a kerületi rangadó előtt. A DAC az első fordulóban 2:0-s vesztésről mentett pontot nagyszerű hajrával.

Nagyszombatban tényleg lendületesen kezdtek a sárga-kékek, a 13. percben Štepanovský szép cselek után Pačindához passzolt, aki laposan a hálóba lőtt – 0:1. „Az éjjel soha nem érhet véget” – kezdett rá a lelkes, 380 fős vendégtábor.

„Figyelmeztettem a játékosaimat, hogy mit szokott csinálni Štepanovský, mégis engedték” – mérgelődött már a mérkőzés után Miroslav Karhan, az EL-selejtező 3. fordulójára készülő Spartak vezetőedzője.

Más miatt azonban nem volt oka bosszankodni, a nagyszombatiak ugyanis még a félidő vége előtt fordítottak. Eder szép fejessel egyenlített egy védelmi hiba után – 1:1; majd a 33. percben Vida megmozdulása után Paukner szerezte meg büntetőből a három pontot érő gólt – 2:1.

„Azért kaptam sárga lapot, mert megmondtam a bírónak, hogy maga a hazai játékos is nevetett rajta, hogy befújta a büntetőt” – mondta még a meccs után is feldúltan Ľubomír Michalík, a sárga-kékek csapatkapitánya. Hasonlóan érzett Erik Pačinda is: „Fantasztikusan kezdtük a meccset, de a gyors gól talán kicsit a kárunkra volt. Ami viszont biztosan a kárunkra volt, az a négy fekete ruhás úr! Abszolút nem tudták megoldani a meccset, szégyellhetik magukat! Az a tizenegyes… Nézzék vissza!”

Jozef Pavlík játékvezető ítéletei a lelátóról nézve is tendenciózusnak tűntek, a DAC játékosaival szemben sokkal szigorúbb volt, míg a nagyszombatiak által elkövetett szabálytalanságok felett szemet hunyt.

Németh Krisztián azonban higgadt és felelős módon nem a bíróval foglalkozott: „Optimálisan kezdtük a meccset, de aztán leálltunk. A szünet után aktívabbak voltunk, magasabbra toltuk fel a védekezésünket. A csapat hajtott, de nem igazán tudtunk gólhelyzeteket kialakítani. A támadásvezetésen még dolgoznunk kell.”

A szakvezető hangsúlyozta, köszöni a kitartó szurkolók biztatását. „Nagyon sokat jelent számunkra, hogy kitartanak mellettünk. Fontos, hogy a következő meccsünkre, Szencre is eljöjjenek, és ideiglenes otthonunkban is hazai környezetet teremtsenek” – mondta Németh.

A DAC a 3. fordulóban augusztus 2-án, kedden a szenci NTC-ben fogadja a Myjavát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?