Az időjárással is megbirkóztak a bacskaiak

bacskaifutás

A nagykaposi Gabri Lóránt a férfiak, a dobrai Kardos Erzsébet pedig a nők között bizonyult a legjobbnak a III. Bacskai Fuss Magadért elnevezésű futóversenyen. Legjobb időeredményükért különdíjban is részesültek.

A tavalyi évhez hasonlóan most is megtréfálta a versenyzőket augusztus első szombatján az időjárás. A délelőtti kiadós esőzést követően – amely miatt többen is visszaléptek, tartva a sérülésveszélytől a földes úton – a helyi alapiskola udvarán 41-en álltak a rajtvonal mögé a délutáni kezdéskor, már ideális körülmények között. A 4 km-re szabott táv felét aszfalton, a másik felét mezei, földes úton kellet teljesíteniük a négy kategóriában induló versenyzőknek. Mindkét nemben győztest hirdettek a 25 év alatti illetve felettieknél. Az alsó korhatár 15 év volt, és a tavalyi évhez hasonlóan a legjobb bacskai futót is díjazták.

A Nagykaposi Futóklub tagja, Gabri Lóránt, aki először vett részt ezen az eseményen, nem talált legyőzőre, 16:30-as eredményével megdöntötte a tavalyi győztes Horbulák Péter (Szentmária) 19:34-es idejét s ezzel kiérdemelte a már fentebb említett díjakat.

A férfiak 25 év alatti kategóriájában a leleszi Cap Bálint ért elsőként a célként is kijelölt oktatási intézmény udvarába. A nőknél a dobrai Kardos Erzsébet a 25 év alattiak, a leleszi Czompoly Renáta pedig a 25 év felettiek kategóriájában diadalmaskodott. A legjobb bacskainak járó Vándorkupa Váradi Dániel otthonába költözik, egy éven át lehet boldog tulajdonosa.

Lapunknak a rendezvényt szervező bacskai sportszervezet elnöke, Kosztyu Gábor értékelt: „Úgy gondolom, és ezt a résztvevők is alátámasztják, hogy egy újabb sikeres futóversenyt tudhatunk magunk mögött, annak ellenére, hogy az időjárás ismételten megnehezítette kissé a dolgainkat, de erre is számítottunk, s nem okozott komolyabb fennakadást. A szervezet vezetősége minden tekintetben igyekezett biztosítani a verseny problémamentes lebonyolítását. Minden futó épen, egészségesen célba ért. A táv felénél frissítőt is biztosítottunk számukra, a verseny végén pedig a sportszervezet sátránál finom gulyáslevessel vártuk őket, köszönet érte Egri Ferencnek. Ezúton is szeretném megköszönni a sportszervezet vezetőségének a hozzáállását, a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében tett erőfeszítéseit, a falu vezetőségének és minden aktivistának a támogatását, az időt mérő Tóth Laurának a tevékenységét, Egri Gergőnek pedig a fotók készítését. Bízom benne, hogy minden versenyző elégedetten és örömmel gondol majd vissza erre a napra, s természetesen jövőre is szeretettel várjuk vissza őket. Célunk továbbra is az, hogy nem csak itt Bacskában, de a környező településeken is megszerettessük, népszerűsítsük a futást, mozgásra ösztönözzünk. Reméljük sikerülni fog.”

A bacskai sportszervezet egyébként nem csak a futóverseny szervezésében jeleskedik, tavaly például beneveztek a Bodrogközi és Ung-vidéki kispályás amatőr labdarúgó-bajnokságba, kerékpártúrákat, szurkolói utakat szerveznek a közeli, határon túli városokba. Mint azt Kosztyu kijelentette, mindezek hátterében egy fiatal, tettre kész csapat áll, akik azon fáradoznak, hogy minél több élménydús pillanatot szerezzenek a résztvevőknek.

Eredmények

III. Bacskai Fuss Magadért

Férfiak, 25 év alatt: 1. Cap Bálint (Lelesz) 18:35, 2. Váradi Dániel (Bacska) 20:00, 3. Váradi József (Bacska) 20:03.

25 év felett: 1. Gabri Lóránt (Nagykapos) 16:30, 2. Horbulák Péter (Szentmária) 16:40, 3. Lesko Dénes (Királyhelmec) 16:50.

Nők, 25 év alatt: 1. Kardos Erzsébet (Dobra) 20:38, 2. Géczi Noémi (Dobra) 26:45, 3. Lakatos Alena (Bacska) 28:37.

25 év felett: 1. Compoly Renáta (Lelesz) 22:31, 2. Kardos Erzsébet (Dobra) 22:38, 3. Pracu Tímea (Szolnocska) 25:35.

A legjobb férfi futó: Gabri Lóránt, a legjobb női futó: Kardos Erzsébet

Vándorkupa, a legjobb bacskai futó: Váradi Dániel 20:00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?