Gabri belefért a 8 órás limitbe

Gabri

Célba ért, és ezzel teljesítette önmagával szembeni elvárását Gabri Lóránt, a Burger King Ultra Tisza-tó 130 elnevezésű futóversenyen. A Nagykaposi Futóklub tagja a rövidebb, 65 km-es távot választva 81.-ként haladt át a célvonalon 7:30:54-es időeredménnyel, a férfiak mezőnyében a 65. helyezést érte el.

A rekkenő hőségben 194-en sorakoztak fel a rajtvonal mögött, de csak 169-en tudtak megbirkózni a feladattal, 25-en feladni kényszerültek a versenyt, többnyire a táv 3/4-énél járva. „Reggel negyed 7-kor még kellemes időjárásban rajtolt el a mezőny, de pár órán belül már érezhető volt az ezen a versenyen már lassan hagyományosnak nevezhető forróság. Ilyen esetekben még a gyönyörű természeti környezet is elveszti varázsát, jótékony hatását. Körülbelül 30–35 km-nél kezdtem érezni azt, hogy nem futok olyan időt, mint két évvel ezelőtt (6:35:11). Tőlem szokatlan módon nem tudtam ráállni, hogy kihozzam a maximumot magamból. Innen már csak annyi volt a célom, hogy beérjek a nyolcórás időlimiten belül, ami sikerült is. Nemcsak fizikailag, de mentálisan is megterhelő volt 65 km-t teljesíteni ebben a forróságban. Ezért a célba éréskor sem éreztem különösebb örömet, nem úsztam a boldogságban. Viszont néhány nap elteltével már igenis tudtam értékelni ezt a számomra nagy sikert jelentő teljesítményt, köszönhetően a barátaimnak is. Örömmel tölt el, hogy helytálltam, teljesítettem a feladatot. Talán jobb lenne, ha nem nyáron, a legnagyobb hőségben bonyolítanák le a viadalt. Akkor a környezet is több energiát tudna magából kisugározni” – számolt be az eseményről és érzelmeiről lapunknak Gabri.

Régiónk egyetlen képviselője a hosszabb távokon több mint két hónapos kihagyás után tért vissza. Június utolsó szombatján ezúttal is bebizonyította, hogy kellő kitartással, önbizalommal és hittel az útba eső akadályok legyőzhetőek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?