„Nem az én hibám”

Incshon. Világszerte lesújtó kritikát kapott a francia labdarúgó-válogatott, amely utolsó csoportmérkőzésén 2:0-ra kikapott Dániától, és nyeretlenül, rúgott gól nélkül szégyenszemre már a csoportkörből sem jutott tovább. Roger Lemerre kapitány úgy véli, nem az ő hibája a csúfos szereplés.

Incshon. Világszerte lesújtó kritikát kapott a francia labdarúgó-válogatott, amely utolsó csoportmérkőzésén 2:0-ra kikapott Dániától, és nyeretlenül, rúgott gól nélkül szégyenszemre már a csoportkörből sem jutott tovább. Roger Lemerre kapitány úgy véli, nem az ő hibája a csúfos szereplés.

„Sokféle gonddal küszködtünk, de ez nem Roger Lemerre problémája volt” – nyilatkozta Lemerre kapitány a találkozó után. „Harminc éve vagyok edző, mindig is úgy gondoltam, ez a legjobb munka a világon. Nem hibáztatom magamat a történtekért, ez nem az én hibám! A csapat fizikálisan sohasem volt százszázalékos, de sokat dolgoztunk, s reméltük, a sok jó játékos átsegít bennünket a krízisen. A vereséget ugyanúgy el kell fogadni, mint a győzelmet. Le kell majd ülnünk és analizálni, mit is rontottunk el. Világ- és Európa-bajnokként ilyen korán kiesni nagyon kellemetlen. Nem könnyű feldolgozni ezt sem nekem, sem a játékosoknak, sem a környezetnek, azoknak az embereknek, akik végig mellettünk álltak. Azt kell mondanom, megérdemelten estünk ki. A dánok ellen volt még egy kicsi esélyünk, mindent megpróbáltunk. Nem vagyok kétségbeesve.”

Lemerre szerződését éppen a világbajnokság előtt hosszabbította meg a szövetség, mondván, ez nyugtatólag hat majd a szakvezetésre és a labdarúgókra. „Mindig változik a helyzet a futballban, persze nehéz, ha éppen nem fent, hanem lent vagyunk. De leszünk még jobbak is. Ami engem illet, természetesen a szövetség képviselőivel együtt megvitatjuk majd a helyzetet” – mondta a tréner.

A Párizs központjában felállított óriáskivetítőt „bűvölő” több ezer francia szurkoló csalódottan és dühösen temette arcát a kezébe, miután biztossá vált a búcsú. Rémálom. Világbajnokok vagyunk és csak ennyit tudunk nyújtani. Ez a csapat nem is akart nyerni” – mondta a 16 éves Eddy Remy, aki kiszökött az iskolából, hogy megnézhesse a találkozót. Alain Goust, a 32 éves építész már keményebben fogalmazott: „Undorító. Az elmúlt négy évben mást sem csináltak, csak ünnepeltették magukat, meg is lett az eredménye. Paradicsommal várjuk haza őket.”

Az angol lapok szolidan vették tudomásul a címvédő bukását, Németországban a Welt totális csőd-ként értékelte a történteket, a francia újságok beletörődtek a megváltoztathatatlanba, az amerikaiak francia nyelvtudásukat fitogtatták, egyedül a spanyol Marca fogalmazott egyértelműen: „Haza!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?