Megszakadt a sikersorozat

Garamkálna. Szombaton az élmezőnyben tanyázó garamkálnaiak otthonában szakadt meg a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában őszi elsőségre pályázó udvardiak két hónapja tartó veretlenségi sorozata.

Már a 3. percben Hajtó fejese okozott gondot a vendégek kapusának, aki pár perccel később R. Gogora távoli lövését hatástalanította. A 15. percben a túloldalon Havette lövésénél Guťan remekelt. A hazai hálóőr Trnka kapáslövésével is megbírkózott. A 29. percben Koška a felső lécre fejelte a labdát, majd Hajtó lövését újfent Benkó hárította. Az első játékrészben általában a vendégek keltették a tapasztaltabb gárda benyomását. A 49. percben egy kapu előtti kavarodás után Hegedűs süvítő bombáját hatástalanította Benkó. Az ellentámadásnál Trnka húzott el Rácz mellett, de Guťan ezúttal is résen volt. Nem sokkal később Hajtó néhány méterről csak a kapust találta telibe. Az 51. percben Nagy viharzott el a bal szélen, éles lövését Guťan ujjheggyel tolta szögletre. Egyébként ez volt a találkozó első ziccere. Három perccel később Trnka fejesénél a hazaiak hálóőre parádésan védett. Ezután váratlan fordulat szemtanúi voltak a nézők. Egyre nagyobb nyomás nehezedett az udvardiak kapujára. Az 57. percben R. Gogora egy ártatlannak tűnő támadás záróakkordjaként húsz méterről kilőtte a bal felső sarkot. A 66. percben a játékvezető szerint Döme estében kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt Thaly a bal alsó sarokba helyezte. Említést érdemel, hogy a 70. percben Sárközy, majd két perc elteltével Petrík szórakozott el egy-egy góllal kecsegtető vendéghelyzetet. Az utolsó percben Csontos növelhette volna a vendéglátók előnyét, ám beadásszerű lövését Benkó látványos mozdulattal a kapu fölé tenyerelte. A garamkálnaiak hihetetlen akarással, mi több, szemre is tetszetős játékkal ezen a találkozón riválisuk fölé nőttek. Az udvardiak viszont nem azt nyújtották, amit egy bajnokaspiránstól joggal elvárnak a futballhívek.

KALNÁ NAD HRONOM–DVORY NAD ŽITAVOU 2:0 (0:0). Gólszerzők: R. Gogora (57.), Thaly (66. – 11-esből). Sárga lap: Rácz, R. Gogora, Hajtó, ill. Nagy P., Ludas. Játékvezető: M. Šmidovič, 120 néző.

KALNÁ NAD HRONOM: Guťan–Sakoš, R. Gogora, Rácz, Hajtó, Zdychavský, Thaly, Csontos, Hegedűs, Bogár, Koška (83. I. Gogora).

DVORY NAD ŽITAVOU: Benkó–Bernáth, Bartalos (82. Demeter), Nagy P., Takács, Petrík, Trnka, Havetta, Ludas, Döme, Sárközy. (áb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Belansky Attila (Kalná n/Hr.): „Hozzánk hasonlóan ellenfelünk is támadó felfogásban játszott. A mieink főleg lelkesedésben és küzdenitudásban múlták felül az udvardiakat. A mérkőzés elején nem hittem volna, hogy ilyen magabiztosan fektetjük őket két vállra, hiszen a sérülésekkel bajlódókon kívül Baťalík sem állt a csapat rendelkezésére.

Döme Rudolf (Dvory n/Ž.): „A hazaiak ugyan a találkozó jelentős részében mezőnyfölényben voltak, mégsem játszottunk alárendelt szerepet. A két egyenrangú ellenfél összecsapásán véleményem szerint egy téves bírói ítélet döntötte el a három pont sorsát. Támadójátékunk ezúttal csődöt mondott, csatáraink mélyen tudásuk alatt teljesítettek, így törvényszerűen megszakadt sikerszériánk”. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?