Megrekedt igyekezet

Pozsony. Sokáig úgy nézett ki, hogy a kézilabdázók után a röplabdázók is utat találnak a közös cseh-szlovák bajnokság felé. Tavaly már készülőben volt a női pontvadászat szereposztása, kezdetben mindössze két szlovákiai csapattal.

Pozsony. Sokáig úgy nézett ki, hogy a kézilabdázók után a röplabdázók is utat találnak a közös cseh-szlovák bajnokság felé. Tavaly már készülőben volt a női pontvadászat szereposztása, kezdetben mindössze két szlovákiai csapattal. A hazai klubok még ebbe is belementek volna, tudomásul véve, hogy kettőnél több cseh együttes indulhat. A közös bajnokságot a cseh klubok is támogatták, ám a cseh szövetség vezérkara a tervezetet lesöpörte az asztalról. Azóta semmi érdemleges nem történt, ha csak az nevezhető annak, hogy Csehországban megpróbálnak valamit tenni azért, hogy az ügy elmozduljon a holtpontról. Az idő rövidsége miatt azonban már aligha lesz ősztől közös pontvadászat, legfeljebb jövőre.

„Férfi vonalon a csehek még a Cseh-Szlovák Kupa tető alá hozásáról sem akarnak hallani, idén már Világligát játszottak, s nem érzik, hogy szükségük lenne a szlovák csapatokra – állapította meg Ľubomír Stražay, a szlovákiai ligaklubok főmenedzsere. – A nőknél ugyan nem jött össze a közös bajnokság, de a Cseh-Szlovák Kupa ebben az évadban is sorra kerül. Lebonyolítása abban tér el az előzőtől, hogy külön-külön lejátsszák a két ország kupasorozatát, majd a két-két döntős egy szlovákiai négyes tornán méri össze tudását a közös kupáért. Erre várhatóan márciusban kerül sor” – tájékoztatott a főmenedzser. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?