Megkérdőjelezett büntető

Érsekújvár. A nyugat-szlovákiai III. liga 18. fordulójának szombati érsekújvári találkozóján a tavaszelőn megújhodott vendéglátók sorozatban harmadik győzelmüket produkálták, ezzel egyben három év szünet után újra legyőzték bősi riválisukat.

A téli holtidényben több poszton is megerősített, rutinos futballistákat felvonultató Nyitra-partiak ugyan mindvégig enyhe mezőnyfölényben futballoztak, ám a rendkívül fegyelmezetten, nagy elszántsággal küzdő csallóköziek nem engedték őket kibontakozni. Ebben nagyban közrejátszott a vendégek edzőjének húzása is, aki a gólerős Csicsay Kornélt a csatársorból a beállós posztjára rendelte vissza. „Soós Teodor sérülése miatt vezényeltem Kornélt a védelem tengelyébe, ahol kiválóan kamatoztatta rutinját, felépítését” – indokolta kényszer szülte taktikai húzását Szaban Tibor, aki ezzel egyben csatársora átütő erejét csökkentette. A hazaiak ugyan nagyon igyekeztek, ám offenzívájuk sokáig nem vezetett eredményre. A vendégek kontrákkal kísérleteztek, ezekből azonban hiányzott az átütő erő, a gólpassz, a pontos befejezés. A presztízscsata hajrájában egyre többet kockáztattak az érsekújváriak. A balszerencsés Zsák és Mlynár ziccere kimaradt, pontosabban a kapufán csattant a labda. Már-már úgy tűnt, hogy pontosztozkodással végződik a párharc, amikor a hosszabbításban a vendéglátók kicsikarták a győztes találatot. A 93. percben pontrúgáshoz jutottak. A vendégkapu elé ívelt labdára Ďurický ugrott fel fejelni, ám az esetnél a földre huppant. A bíró pedig habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. „Csicsay, aki mellesleg a bősiek legjobbja volt ezen a találkozón, lerántotta fejelni készülő futballistánkat. A játékvezető, aki a sorozatosan ismétlődő időhúzás miatt hosszabbított, a szabályok szellemében járt el. Büntetőből szerzett góllal nyertük meg, teszem hozzá a játék képe alapján teljesen megérdemelten, az izgalmas, helyenként színvonalas meccset” – elevenítette fel a végeredményt eldöntő mozzanatot Jozef Chovanec, a hazaiak vezetőedzője. A vendégek hevesen tiltakoztak, sérelmezték a bíró döntését. „Ma addig tartott a párharc, amíg gólt nem szereztek a hazaiak. Csicsay Kornél fejjel, szabályosan tisztázott. Képtelen vagyok felfogni, miért ítélt ellenünk 11-est a bíró. Ennek elvégzésénél is megkárosított bennünket, hiszen a büntetőt, majd a duplázást is kivédte kapusunk, Izsmán, aki ellen közben szabálytalankodtak a hazaiak. Domiknak már nem okozott gondot, hogy – harmadszorra – a hálóba küldje a labdát” – méltatlankodott Szaban Tibor. Az általa irányított kollektíva egyébként folytatta idegenbeli kudarcsorozatát, vendégként sorrendben nyolcadszor távoztak üres kézzel ellenfelük otthonából.

NOVÉ ZÁMKY–GABČÍKOVO 1:0 (0:0). Góllövő: Domik (93.). Sárga lap: Domik, ill. Csicsay K., Liszkay. Játékvezető: Peťovský, 450 néző.

N. ZÁMKY: Szapu–Piska, Domik, Hornáček, Zsák, Kubištel, Andrášik, Bukovič, Mlynár (80. Ďurický), Dang Van (80. Šebík). GABČÍKOVO: Izsmány–Bartalos, Kóňa, Liszkay, Végh, Csicsay Kornél, Illés, Baják (88. Soós), Csicsay Sándor (89. Kováč), Kozmér (89. Habán), Nagy. (jch, ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?