Megdőlhet a nézőcsúcs

Csenke/Nagymagyar. Szomszédos települések, melyek 1993-ig közigazgatásilag egybe tartoztak. Holnap (13.30) azonban egymásnak feszül a két falu csapata a dunaszerdahelyi területi bajnokság első osztályában, s elválik, mely kollektíva akarja jobban a győzelmet a presztízscsatán. Ehhez hasonlóra ugyanis 1978 óta nem volt példa.

A csenkeiek huszonkilenc év után holnap visszavághatnak nagymagyari riválisuknak a legutóbbi vereségértFogas Ferenc felvétele Berner Vincétől, a nagymagyariak egykori játékosától azt is megtudtuk, hogy az 1977/78-as idény utolsó fordulójában, Csenkén találkozott a két együttes, s a vendégek 2:1-es győzelmével és bajnoki címével zárult a bajnokság.

„Bizakodva várjuk a rangadót, hiszen hazai környezetben a legjobb teljesítményünket tudjuk nyújtani. Bízom a csapatban és a jó szereplésben. Az utóbbi napok esőzései ugyan rontottak a pálya állapotán, de játékra teljesen alkalmas körülményeket tudunk biztosítani” – ecsetelte a rangadót megelőző állapotokat Kvarda József, a csenkeiek polgármester-klubelnöke.

„Most is, mint mindig, nagyon jó hangulat uralkodik az öltözőben. A nagyabonyiak elleni szerencsétlen, 5:3-as vereség ugyan rosszkor jött, de ezt el kell felejteni. Ezúttal a legerősebb összeállításban lépünk pályára” – örvendezett Lyžica Gábor, a hazaiak edzője, aki egyébként nagymagyari lakos, ráadásul az FK korábbi sikerszérájának (szereplés a II. nemzeti ligában) oszlopos tagja volt. És mit kíván a vasárnapi presztízscsata előtt? „Fegyelmezett játékot, győzzön a jobbik, de azért egy aprócska góllal mi nyerhetnénk” – morfondírozott Lyžica Gábor.

Nagymagyaron is gőzerővel készülnek a derbire. „Figyelmeztetni fogjuk drukkereinket, hogy ne hagyják magukat kiprovokálni” – árulta el Kunyi István, a nagymagyariak klubelnöke. „Igazi hatpontos rangadó vár ránk, melyre állítólag több szurkoló kíséri el a csapatunkat, mint ahányan a hazai mérkőzéseinkre kíváncsiak – hallottunk egy érdekes információt Zsigmond Attilától, a vendégek játékosed-zőjétől, aki korábban két ízben is irányította a csenkeieket. – Sok a hiányzónk. Jurák nálunk befejezte pályafutását, Lovász és Daniš eltiltását tölti, Mikóczi, és Hollósi bokaszalagja rakoncátlankodik. Minden bizonnyal a csapategység fogja eldönteni a régiórangadót” – elmélkedett Zsigmond Attila, aki kollégájához és egykori csapattársához, Lyžica Gáborhoz hasonlóan semmit sem árult el az előzetes taktikából. (kb)

MECCSKALAUZ

Táblázatsorok

5. FK Zl. Klasy 13 7 2 4 37:31 23

8. Čenkovce 13 5 2 6 26:25 17

Tavaszi eredmény

Az előző idényben a csenkeiek még a területi II. osztályban szerepeltek.

Tippünk

A csenkeiek 3:2-es győzelmével zárul a slágermérkőzés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?