Lenyűgöző futófesztivál

Felsőszeli. „Arra kérem önöket, ne törekedjenek egyéni csúcsra.

Felsőszeli. „Arra kérem önöket, ne törekedjenek egyéni csúcsra. Ma az legyen a legfontosabb, hogy a nyári kánikulában épségben célba érjenek” – kérte rajtot megelőző megnyitójában a versenyzőket Kontár Ronald, a külföldön is népszerű felsőszeli futás főszervezője.

Június első szombatján immár hatodik alkalommal rendeztek nemzetközi futóversenyt a mátyusföldi településen, melynek kínálatában a három és tíz kilométer mellett negyedszer szerepelt a félmaraton (21 km). Ahogy azt már az előző években megszokhattuk, a termálstrandjáról nevezetes községben ezúttal is rekkenő hőségben zajlott a megmérettetés, melyen 391 (263 felnőtt és 128 gyermek) versenyző küzdött a győzelemért. A 10 kilométeren és a félmaratonon a két szomszédos település, Felső- és Alsószeli között dacoltak a futók a méterekkel, kilométerekkel. Először a leghosszabb versenytáv rajtjára került sor. Az egyes versenykategóriák rajtját vérpezsdítő afrobrazil ritmusokkal a dobokat, ütőhangszereket mesterien kezelő pozsonyi MariBondo együttes zenei aláfestése vezette fel. A rajt és a cél helyszínén, a Nyerges lovaspályán verseny közben sem volt üresjárat. A gyerekek hat korosztályban, 50–600 méteres futásban mérték össze tudásukat, a hátrafelé futás mosolyt varázsolt a nézők arcára. A kicsiket ingyenes légvárak, lovasfogatok várták. A verseny ideje alatt íjászkodásra is lehetőségük volt, a Zele Törzs jóvoltából baranta- és íjászbemutató zajlott. Az ínyencek a helyszínen megkóstolhatták a rendezvényt színesítő halászlé- és gulyásfőző verseny remekeit, újdonságként ezúttal már sült kacsa és zöldségleves is szerepelt az étlapon, a tombolasorsoláskor értékes díjak találtak gazdára.

A félmaratoni táv favoritja, Švajda Gábor már az első kör után tetemes előnnyel vezetett, utcahosszal diadalmaskodott. „Ami azt illeti, Kontár Ronald, ahogy ezt már tőle megszoktuk, strandidőt rendelt a versenyre. A rajt előtt még azt fontolgattam, hogy az útvonalcsúcs megdöntésére összpontosítok, de a rekkenő hőségre való tekintettel elálltam tervemtől. Egyébként olyan ellenfeleim sem akadtak a mezőnyben, akik ebben a segítségemre lettek volna. Elégedett vagyok, hiszen sorozatban harmadszor végeztem az élen” – nyilatkozta a célba futást követően lapunknak Švajda Gábor, a RoniRun Club tiszteletbeli tagja. Az extrém időjárási viszonyok Afrika képviselőjét, egy kameruni futót is próbára tettek. A házigazdák nem vallottak szégyent. Legjobbjuk, Papp Ferenc a harmadik helyen végzett a leghosszabb versenytávon. „Ami azt illeti, melegünk volt. A körülményekre való tekintettel a vártnál jobb teljesítményt produkáltam, öt perccel megjavítottam eddigi legjobb időeredményemet” – ecsetelte a sikeres helytállást a vendéglátók frontembere. Az alsószeli Kozmér Ildikó félmaratonin kategóriagyőztesként került az eredménylistára. A viadal szervezői a befolyt bevételből nemes célt támogattak, jótékonykodtak. „Sajnos, fiam nem tudott eljönni a versenyre, de az ő nevében is mondom: meghatott, hogy a szervezők olyanokra is gondolnak, akiket a betegség életük végéig tolókocsiba kényszerített. Zsoltinál kilencéves korában diagnosztizálták az orvosok a gyógyíthatatlan betegséget, az izomsorvadást, immár nyolc esztendeje mozgásképtelen. Köszönjük a nemes gesztust” – fogalmazott elérzékenyülten a bakai Varga Henrietta, akinek a főszervező-versenyigazgató Kontár Ronald előbb a klub kétszáz eurós utalványát nyújtotta át, ezt pedig a rendezvényt támogató KON-Truss Kft. további százeurós támogatásával fejelte meg. „Ezúttal is beigazolódott, hogy egységben az erő. Köszönettel tartozom Alsószeli és Felsőszeli önkormányzatának, a versenyt támogató szponzoroknak, a helybeli futballklub, a RoniRun Club tagjainak, cégem munkatársainak az együttműködésért, segítségért, melynek köszönhetően a nyolcvanfős szervezőgárdával ismét színvonalas, látványos versenyt szerveztünk” – értékelte a futófesztivált Kontár Ronald.

Versenytények a Hírkosárban

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?