Leekens nem tud nyerni a magyar válogatottal

A magyar labdarúgó-váloga-tott 1:1-es döntetlent ért el Bresztben a világranglista 78. helyén álló Fehéroroszország ellen barátságos mérkőzésen.

A magyar labdarúgó-váloga-tott 1:1-es döntetlent ért el Bresztben a világranglista 78. helyén álló Fehéroroszország ellen barátságos mérkőzésen. Mindez azt jelenti, hogy Georges Leekens szövetségi kapitány továbbra is nyeretlen Dzsudzsákékkal.

Fehérorosz focisuli

A kazahok és a skótok elleni hazai vereség után a fehéroroszok elleni idegenbeli mérkőzés várt a magyar válogatottra. A találkozó előtt Georges Leekens többek között arról beszélt, hogy a magyar közvélemény túlságosan eredményorientált, a belga szerint ugyanis a felkészülési meccseken sokkal inkább a játék a fontos. Nos, Bresztben sem eredmény, sem játék nem volt, legalábbis a magyarok részéről. A lelkes hazaiak szinte végig irányították a meccset, 80 percig az történt a pályán, amit ők szerettek volna. A 27. percben egy védelmi hiba után Szaroka kilőtte 15 méterről a jobb sarkot. Két perccel később Varga Roland szép fejesével egyenlített Magyarország, de ez volt az utolsó komoly próbálkozása Leekens együttesének. A második félidőben a fehéroroszok simán megnyerhették volna a mérkőzést, Gulácsi Péter hatalmas bravúrjai kellettek ahhoz, hogy legalább a döntetlent megőrizze a magyar csapat.

Leekens nem csalódott

A lefújás után a belga kapitány „természetesen” elégedett volt a látottakkal, kiemelte, hogy remek a hangulat a csapaton belül… „Az nem jó, hogy megint pontrúgás után kaptunk gólt, ezen továbbra is dolgoznunk kell. Az viszont pozitívum, hogy felálltunk és egyenlíteni tudtunk. Voltak jó teljesítmények, főleg Gulácsi Pétert emelném ki, aki ismét bebizonyította, hogy remek kapus. Nem vagyok egyáltalán csalódott a mutatott teljesítmény miatt, lépésről lépésre kell haladnunk tovább. Pozitívum, hogy jó a hangulat a csapaton belül és a válogatotthoz visszatérő játékosok jól szálltak be a meccsbe” – értékelt Georges Leekens.

„Párharcokat kell nyerni”

A mérkőzés embere viszont már nem volt ennyire pozitív. Gulácsi Péter szerint túlságosan passzívan játszottak. „Ez a meccs sem volt túl biztató a jövőre nézve, egy nálunk gyengébben rangsorolt csapat ellen értünk el döntetlent, játékban pedig ők voltak veszélyesebbek. Van még egy mérkőzésünk az ausztrálok ellen, meg kell találnunk azokat, akik szeptemberben sikeresek lehetnek. Túl passzívan játszottunk, nem igazán mentünk bele a párharcokba, emiatt is volt több lehetősége az ellenfélnek. Nemzetközi szinten párharcokat kell nyerni, a mai fociban a párharcok döntik el a meccset, ebben most gyengék voltunk” – mondta a Leipzig kapusa.

„Ez így kevés lesz”

Elek Ákos is kritikus volt a csapattal szemben, a középpályás szerint egyelőre nem találták meg a közös hangot a kapitánnyal. „Nem játszottunk jól, sokszor próbálkoztunk előrevágott labdákkal, Szalai Ádámot nem támogattuk eléggé a középpályáról. Többet kellene gyakorolnunk, ránk férne, mert ez így kevés lesz szombaton, és kevés lesz szeptemberben is. Eddig úgy néz ki, hogy nem igazán találtuk meg a közös hangot a kapitánnyal, reméljük, hogy ez a jövőben változni fog. Megint sikerült olyan gólt kapnunk, mint a kazahok ellen, a lábak között elcsordogált a labda a hosszú oldalra, ott meg nem figyeltünk az emberre. Nem tudom, hogy hány gólt kell még kapnunk ahhoz, hogy erre odafigyeljünk” – bosszankodott Elek.

A magyar válogatott szombaton a világbajnokságra készülő Ausztráliát fogadja 17.30-tól a budapesti Groupama Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?