Kettős Merci-siker a Hungaroringen

A brit Lewis Hamilton győzel-mével zárult a 31. Forma–1-es Magyar Nagydíj. Másodikként csapattársa, Nico Rosberg zárt, a dobogó legalsó fokára Daniel Ricciardo állhatott fel. 48.

A brit Lewis Hamilton győzel-mével zárult a 31. Forma–1-es Magyar Nagydíj. Másodikként csapattársa, Nico Rosberg zárt, a dobogó legalsó fokára Daniel Ricciardo állhatott fel. 48. futamgyőzelmével a brit pilóta átvette a vezetést a világbajnoki összetettben.

Fél órával a szombati időmérő edzés kezdete előtt megnyíltak az égi csapok a magyar versenypálya felett. A kvalifikáció rajtját a heves esőzés miatt húsz perccel eltolták. Mindenki teljesített egy mért kört, majd az edzést piros zászlóval szakították meg, majd még további három alkalommal tették mindezt. A kétórásra nyúlt időmérőt végül Nico Rosberg nyerte, aki a felszáradó pályán az utolsó pillanatban kaparintotta meg az első rajtkockát. Sokáig kétséges volt elsősége, mivel dupla sárga zászlónál nem lassított kellőképpen, de végül megtarthatta pozícióját. Mellőle csapattársa, Hamilton várhatta a 70 körös futam rajtját. A harmadik leggyorsabb időt Daniel Ricciardo autózta.

A rajtot jól kapta el Hamilton, aki el is ment mellőle induló csapattársa, Rosberg mellett. Hasonlóan jó rajtot fogott a két Red Bull, Ricciardo az első kanyar külső ívén próbálkozott, Rosberget meg is előzte, de Hamilton visszaverte támadását, Versappen pedig hiába indult jól, nem talált szabad utat magának. A következő kanyarban a Mercedes német pilótája visszavette a második helyet a Red Bull ausztráljától.

Tíz kör megtétele után Hamilton közel két másodperccel vezetett csapattársa előtt, de rákapcsoltak, nem sokkal később a két Red Bull már négy másodperces leszakadással követte őket. Verstappen az első kiállások után beszorult Räikkönen mögé, aki lágy keverékeken rajtolt, így a fiatal holland sok időt vesztett a Ferrari finn pilótája mögött. Hamilton visszalassult, Rosberg egy másodpercen belülre került hozzá, sőt, Ricciardo is közelített a némethez.

A futamba Sergio Pérez vitt némi színt – bár a Force India mexikói pilótája vélhetően nem örült, mikor megérkezett a boxutcába friss gumikért, de csapata fel sem készült a kerékcserére. A szerelőbrigádot váratlanul érte versenyzőjük érkezése. Gutiérrez a lekörözéseknél feltartotta az élen autózó Hamiltont, amiért öt másodperces büntetést kapott. Räikkönen időközben utolérte az abroncsait elkoptató Verstappent, megpróbálkozott az előzéssel, de a Ferrari szárnyvéglapja bánta a próbálkozást. A finn versenyző folyamatosan nyomás alatt tartotta a hollandot, de végül ő hibázott, elfékezte magát a célegyenes végén. A harmadik helyért Vettel vette üldözőbe Ricciardót a leintés előtt, de nem tudta maga mögé utasítani az ausztrált.

Vettel szokásához híven az egész verseny alatt elégedetlen volt a kék zászlók lengetésével. Kimi Räikkönen a 14. helyről rajtolva jó boxtaktikájának is köszönhetően remek versenyt futott, s a hatodik pozícióban végzett. Ugyan mindent megtett a jobb pozíció elérésért, de Verstappen visszaverte támadásait.

A 70 körös Magyar Nagydíj Lewis Hamilton győzelmével zárult, aki ötödik alkalommal örülhetett elsőségnek a Hungaroringen. Sikerével átvette a vezetést a világbajnoki összetettben. Győzelmére csupán csapattársa, a végül második Nico Rosberg volt veszéllyel, de ő sem jelentett komoly kihívást számára. A dobogó harmadik fokára Daniel Ricciardo állhatott fel, aki csupán a rajt pillanataiban tartotta nyomás alatt a két Mercedest. Pontot szerzett még: Vettel, Verstappen, Räikkönen, Alonso, Sainz, Bottas és Hülkenberg.

A nagyon boldog Hamilton először köszönetet mondott a szurkolóknak, Budapestet és a pályát dicsérte, majd a továbbiakban így értékelt: „A rajtom jól sikerült, és összességében ez volt a kulcs a győzelemhez. Onnan már kezemben volt a dolog, és végül sikerült megcsinálnom. A csapat fantasztikus munkát végzett, a stratégiánk és az autónk is nagyszerűen működött. Köszönöm nekik, és örülök, hogy most ezzel mindezt meghálálhattam.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?