Jimmy Carter kigyógyult a rákból

Washington. Jimmy Carter volt amerikai elnök vasárnap közölte, hogy a legfrissebb vizsgálati eredmények szerint leküzdötte a rákot.A volt elnöknél augusztusban állapítottak meg melanómát.

Washington. Jimmy Carter volt amerikai elnök vasárnap közölte, hogy a legfrissebb vizsgálati eredmények szerint leküzdötte a rákot.

A volt elnöknél augusztusban állapítottak meg melanómát. A bőr pigmenttermelő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat megtámadta a máját és négy „nagyon kis foltban” átterjedt az agyára, ezért sugárkezelést kapott.

A 91 éves Carter vasárnap kiadott rövid közleményében közölte, hogy a legutóbbi agyi MRI-vizsgálatokon „nem kimutathatóak az eredeti vagy új rákos foltok jelei”. Azt a közlemény nem tartalmazta, hogy pontosan mikor hajtották végre az említett vizsgálatot.

Carter a közlemény szerint háromhetente továbbra is immunkezelésen fog átesni. A volt elnököt eddig a sugárkezelés mellett egy újonnan forgalomba került autoimmun gyógyszerrel kezelték, ez utóbbit továbbra is szedni fogja.

Jimmy Carter májusban érezte először rosszul magát, amikor megfigyelő volt a guyanai választásokon. Májából augusztus 3-án egy 2,5 centiméteres daganatot távolítoLttakL el, egy ugyanaznap elvégzett MRI-vizsgálat azonban megállapította, hogy a rák az agyára is átterjedt.

A demokrata Carter 1977-től 1981-ig az Egyesült Államok 39. elnöke volt. Az ő közvetítésével született meg az 1979-es egyiptomi–izraeli békekötéshez elvezető Camp David-i megállapodás. Ennek fontos szerepe volt abban, hogy 2002-ben kiérdemelte a Nobel-békedíjat. Ő rendelte el a Szent Korona 1978-ban történt visszaszolgáltatását Magyarországnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?