Micsoda szezonzárás! Trusa triplája a nemzetközi porondra repítette a DAC-ot

dac

A DAC labdarúgócsapata Matej Trusa mesterhármasával 3:2-re legyőzte a zsolnaiakat a Niké Liga utolsó fordulójában, így a második helyen végzett és bebiztosította nemzetközi kupaszereplését. 

Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője hat mérkőzés után először kényszerült változtatni a kezdőcsapaton, mivel Vitális Milán legutóbb megkapta ötödik sárga lapját, így eltiltását töltötte. A középpálya közepén Káčer mutathatta meg, mit tud. Ha már lúd, legyen kövér, gondolta a spanyol tréner, és további két poszton is cserélt: Mendez helyett Yapi, Koné helyett pedig Gouré kapott lehetőséget.

Trencsénben az első pillanattól kezdve otthon érezhették magukat a dunaszerdahelyiek, akiket hatalmas szurkolótábor kísért el a helyszínre.

Az első lehetőség a DAC előtt adódott, Káčer beadása épp csak picit volt magas a berobbanó Trusának. A 22. percben a megiramodó Dimun meglőhette volna az év gólját, de felső sarokba tartó lövését elképesztő bravúrral védte a zsolnai kapus.„Rosszul érzem magam, hogy nem vagyok ott” – hallatszott mellőlünk Vitális Milán hangja, és Káčer teljesítménye láttán nekünk is hasonló gondolataink voltak.

Erre a lehető legjobban reagáltak a zsolnaiak, Ilko kezelt le egy labdát a tizenhatosban és átemelte Popovicsot – a labda alig csorgott be a kapuba, de becsorgott…

A dunaszerdahelyiek érezhetően idegesebbek és pontatlanabbak voltak hátrányban, és félidőig semmilyen további veszélyt nem jelentettek Belko kapujára. A szünet előtti utolsó pillanatokban pedig csak Popovics bravúrja mentette meg őket a második góltól.

A második félidőre már Ramadan is kifutott a pályára Káčer helyett, már egy perc után meglódult, Herc lapos, pocsék lövésébe pedig Trusa remekül tette bele a lábát – 1:1. 

Ramadan azonnali javulást hozott a játékba, az 50. percben tisztázta magát a tizenhatos előterében és letesztelte Belkót. Abszolút nyeregbe került a DAC, Dimun gyönyörű passzal indította a leshatárról Trusát, aki teketóriázás nélkül a hálóba lőtt – 1:2. A partjelző lest intett, de a hosszas VAR-vizsgálat végül szabályosnak ítélte meg a találatot. 

Pillanatokkal később ismét főszerepbe került a VAR, Kružliak játékvezető nem látta, hogy Ramadan szöglete után egy zsolnai kézhez ért a labda, de a monitor előtt már bebizonyosodhatott róla. A büntető elvégzését Trusa vállalta, és könyörtelenül a hálóba lőtt. 

A tízperces hosszabbításban párszor meleg pillanatokat élt túl a DAC, Kružliak pedig indokolatlanul sokáig engedte a mérkőzést, és a zsolnaiak időn túl, a 103. percben szépítettek - 2:3. További drámára viszont már nem maradt idő.

A DAC ezzel a második helyen végzett a bajnokságban, és a nagyszombatiakkal együtt indulhat az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

Galéria
Jegyzőkönyv

Žilina–DAC 2:3 (1:0)

Trencsén, 1425 néző

Gólszerzők: Ilko (27., 90+13.), ill. Trusa (48., 57., 67., a harmadikat 11-esből)

Játékvezető: Kružliak

Sárga lap: Essomba, Hubočan, ill. Dimun, Trusa, Popovics

ŽILINA: Belko–Sztojcsevszki (79. Adang), Hubočan, Ndjeungoe–Ďatko (79. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček (89. Bari)–Bile (79. Essomba), Jambor, Ilko.

DAC: Popovics–Yapi (70. Mendez), Csinger (63. Kaša), Kacsaraba, Brunetti, Andzouana–Dimun, Káčer (46. Ramadan), Herc (87. Haratyin)–Trusa, Gouré (87. Redzic)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?