75 tonna hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek Zsolna megyében

4414093

Több mint háromezer önkéntes vett részt az idei Takarítsuk ki a megyét (Vyčistime spolu kraj) nevű környezetvédelmi kezdeményezésben, amelyet Zsolna megye (ŽSK) szervezett a ŽSK ifjúsági csoportjával (Sekcia pre mládež ŽSK) együttműködve.

A kezdeményezés ötödik évében célja a közösségi takarítás és hulladékgyűjtés népszerűsítése volt Zsolna megye egész területén.  

„Eredetileg a kezdeményezésnek április 22-én, a Föld napján kellett volna indulnia, de a melegebb időjárás és a fű gyors növekedése miatt úgy döntöttünk, hogy egy héttel korábban kezdjük a tevékenységet, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a takarításra alkalmas körülményeket. Az önkénteseket elláttuk a takarításhoz szükséges felszereléssel, a ŽSK Útkezelő Vállalatával (Správa ciest ŽSK) és az önkormányzatokkal együttműködve pedig gondoskodtunk a hulladék elszállításáról” 

– mondta Helena Macušová, a ŽSK Fejlesztési Ügynökségének (Rozvojová agentúra ŽSK) projektmenedzsere, aki szerint az önkéntesek négy hét alatt összesen 75 tonna hulladékot gyűjtöttek össze. 

A környezetvédelmi tevékenységbe a hivatal munkatársaival együtt bekapcsolódott a ŽSK polgármestere, Erika Jurinová is, aki a múlt héten Nagyrudas (Rudin) községben a Kiszuca folyó partját tisztította meg.  

„Én is minden évben részt veszek a takarításban, és ismét kellemesen meglepett, hogy néhány óra alatt több mint 100 zsákot töltöttünk meg hulladékkal” 

– jegyezte meg Jurinová. 

Elmondása szerint a kezdeményezés arra motiválja a régiót, hogy javítson a városok és falvak környékének megjelenésén.  

„A közösségi együttműködés az emberek közötti kötődést is erősíti, és elősegíti a környezet iránti felelősségvállalást. Szeretnék köszönetet mondani minden önkéntesnek, aki április és május folyamán részt vett a kezdeményezésben, és örülök, hogy sok fiatal is csatlakozott” 

– tette hozzá. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?