Hófogságban az őszi idényzárók

Pozsony. Eddig csupán a késleltetett tavaszi idénykezdéssel szembesültek a régióbajnokságokban közreműködő csapatok játékosai, vezetői és szurkolói, valamit a területileg illetékes futballszövetségek tisztségviselői. Az elmúlt hét végén pedig már az őszi idényzárók menetrendjét is veszélybe sodorta a hirtelen téliesre fordult időjárás, a hóesés.

A II. labdarúgóliga nyugati (A) és keleti (B) csoportjában egyaránt egy-egy találkozó hiányzik ahhoz, hogy őszi leltárt készíthessünk. A nyitrai fakó és a szenci SFM mérkőzése vasárnap a hatodik már a 6. percben befejeződött. Ma délután 13.30 órai kezdettel ismét összecsapnak az ellenfelek. A Čadca–Turč. Teplice párharc új időpontjáról a Szlovák Futballszövetség illetékesei határoznak.

Keleten visszakoztak

A pontvadászatot irányítók okulva az előző évek tapasztalataiból a Kelet-szlovákiai kerületben előrehozták, azaz az őszi idény befejezését követően november közepére rendelték el az első tavaszi forduló lejátszását. ők még idejében visszakoztak, hiszen már pénteken lefújták a szombatra és vasárnapra tervezett párharcokat a III., IV. és az V. ligában. Ennek köszönhetően megkímélték a pályákat, megspórolták az útiköltséget. „Nem mondtunk le tervünk megvalósításáról, az elnapolt párharcokat e hét végén, azaz november 17-én és 18-án szeretnénk megrendezni. Természetesen odafigyelünk a meteorológusok előrejelzésére is, a végső döntést november a sportechnikai bizottság november 15-i ülésén hozzuk meg” – nyilatkozta lapunknak Štefan Olšavský, a testület elnöke.

Megegyeztek, kivárnak

Nyugat-Szlovákiai Futballszövetség hatáskörébe tartozó bajnokságokban foghíjas fordulóra került sor. A III. ligában három találkozóra (Gabčíkovo–ČFK Nitra, Myjava–Galanta, Domaniža–D. Vestenice) nem került sor. A bősiek és a galántaiak abban egyeztek meg ellenfelükkel, hogy a meccset szombaton, november 17-én 13.00 óra kezdettel pótolják. A harmadik összecsapás lejátszásának új időpontjáról a sporttechnikai bizottság dönt. A IV. liga délkeleti csoportjában négy helyszínen szünetelt a pontvadászat. Az Imeľ–Sládkovičovo mérkőzésre november 17-én (13.00), a Sereď–Poľnohosp. Močenok párharcra november 18-án kerül majd sor. A gútaiak a kisfaludiakkal, a felsőkirályiak pedig a vágpattaiakkal nem tudtak közös nevezőre jutni, ezért az ő esetükben az illetékes szakbizottság tűzi majd ki az új időpontot.

Az V. liga déli csoportjában öt helyszínen kell pótolni a lemaradást. A vásárútiak és az illésháziak derbijére már szombaton, a további négy pótmérkőzésre – Čierna Voda–Jarok, Veľké Úľany–Ohrady, Horná Potôň–Vlčany, Čierny Brod–Baloň – pedig vasárnap, egyaránt 13.00 óra kezdettel kerül sor. A legkevesebb befejezett párharc, szám szerint kettő, a keleti csoportban került a jegyzőkönyvbe. Mojzesovón csupán húsz percig tartott a küzdelem. A Mojzesovo–D. Ohaj, Tvrdošovce–Okoličná n/O., Bánov–Zem. Olča, Dvory n/Ž.–Chotín, Hont. Vrbica–Kalná n/Hr., Komjatice–Pribeta mékőzés új időpontjáról a sporttechnikai dönt.

Hószünet a Zobor alatt

A dunaszerdahelyi területi bajnokságban öt helyszínen maradtak hoppon a nézők. „Mivel nálunk e hét végén még zajlik a pontvadászat, ezért a lemaradás pótlására a legjobb esetben november 24-25-én kerülhet sor. Azon leszünk majd, hogy vasárnap játszanak az együttesek. Elképzelésünket a sporttechnikai bizottság csütörtöki ülésén szentesítheti” – nyilatkozta a várható fejleményekről az Új Szó-nak Borbély Jenő, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség titkára. A komáromi felsőházban két meccs hiányzik az őszi végelszámoláshoz. A titkárságon kérdezősködve megtudtuk, hogy a Nesvady–Dulovce találkozót november 17-én, a Hurbanovo B–Svätý Peter meccset pedig november 18-án 13.30 órai kezdettel rendezik meg. Mivel a mátyusföldieknél e hét végén még nagyüzem lesz a területi I. osztályban, ezért a legutóbbi – csonka – fordulóban elhalasztott meccsek sorsáról a sporttechnikai bizottság dönt. Kiderült, a tisztségviselők az a szándék vezérli, hogy még novemberben pont kerüljön az őszi idény végére. A nyitra-vágsellye-aranyosmaróti területi pontvadászat I. osztályában csupán egy helyszínen csatáztak a pontokért. „A többi mérkőzés vagy félbeszakadt, vagy el sem kezdték. Az új időpontról csütörtökön hozzuk meg döntésünket” – értesültünk Révay Tibortól, a sporttechnikai bizottság elnökétől. Léván is túlórázni fognak, hiszen az őszi zárófordulóban öt helyszínen tíz csapat játékosai szorultak kényszerpihenőre. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?