Hazai veretlenség, váratlan elsőség

Szenc/Magyarbél. Tizenhárom évvel ezelőtt az utánpótlás-nevelés céljából alapították, s ma már a legmagasabb babérokra tör a magyarbéli futballpályán ténykedő szenci székhelyű ŠK SFM labdarúgóklub. „Különleges érzés, hogy a II.

Szenc/Magyarbél. Tizenhárom évvel ezelőtt az utánpótlás-nevelés céljából alapították, s ma már a legmagasabb babérokra tör a magyarbéli futballpályán ténykedő szenci székhelyű ŠK SFM labdarúgóklub. „Különleges érzés, hogy a II. liga nyugati csoportjának élén telelünk, mivel a klub fennállásának eddigi legnagyobb dicsősége a mostani. A nyáron kinevezett Karol Brezík nagyon jól összerakta a csapatot. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ez csak fél siker” – értékelte a szenci SFM őszi teljesítményét a klubelnök, Alexander Matlák. „Az idény elején nem beszéltünk bajnoki ambíciókról, az első ötben akartunk végezni. Ebből kifolyólag minket is meglepett a sikerességünk” – árulta el lapunknak Gőgh Árpád, a kollektíva rangidőse, aki egyben a középpálya motorja. Érdekesség, hogy a 15 éve profiskodó egykori DAC-kedvenc a SFM házi gólkirálya is egyben. „Sokéves tapasztalatomból kifolyólag én vagyok a csapat állandó ítéletvégrehajtója. Hat büntetőt végezhettem el, s mind a hatszor betaláltam” – nyomatékosította eredményességét a népszerű Gőgh Árpi. És hogyan érzi magát a fiatalok között? „Nagyon jó társaság alakult ki. A vezetőkkel, az edzőkkel és a játékosokkal egy nagy családot alkotunk.”

Az őszi elsőséghez vezető úton azonban elengedhetetlen volt egy jó idénykezdet. „Első öt mérkőzésünket megnyertük, ami még inkább felfokozta a játékkedvet. Az ezt követő verebélyiek elleni 3:0-s vereség volt a mélypont, de az őszi idény folyamán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk – minden bizonnyal ez döntött. Hazai környezetben szinte megállíthatatlanok voltunk: hét győzelem mellett csupán a puhóiak ellen nem sikerült a gólszerzés (0:0)” – summázta a történteket a rangidős, majd leszögezte: „Ha már idáig jutottunk, akkor az utolsó fordulóig szeretnénk harcolni a végső elsőségért. Legnagyobb vetélytársunknak pedig még mindig a DAC-ot tartom.” (kb)

Kik képviselik a klubot?

A JÁTÉKOSKERET – kapusok: Martin Matlák, Marek Gašperík. Védők: Marián Molnár, Tomáš Karč, Tomáš Kolomy, Tomáš Peciar, Medgyes József, Tomáš Blaho, Martin Bočko. Középpályások: Gőgh Árpád, Sebők Attila, Peter Brezík, Pavol Pizúr, Daniel Lacko, Szöllős Tamás, Jakub Voško, Kolláth Imre, Pavol Šiška. Támadók: Futo Péter, Marek Ducký, Richard Chorvatovič, Tomáš Raschmann.

VEZETŐEDZŐ: Karol Brezík.

LEGJOBB GÓLLÖVŐ: Gőgh Árpád – 9 gól. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?