GYÚJTÓPONTBAN

Megszakadt a kudarcsorozat
Nagykeszi. A komáromi területi bajnokság nagykeszi újonca vasárnap megszerezte első idénybeli győzelmét, miután 3:2-re verte a búcsiakat. „Akár tíz találatot is szerezhettünk volna ezen az összecsapáson, ám elpuskáztuk ziccereinket.

Megszakadt a kudarcsorozat

Nagykeszi. A komáromi területi bajnokság nagykeszi újonca vasárnap megszerezte első idénybeli győzelmét, miután 3:2-re verte a búcsiakat. „Akár tíz találatot is szerezhettünk volna ezen az összecsapáson, ám elpuskáztuk ziccereinket. A hosszabbításban dramatizáltuk a meccset, hiszen öngólt gúgtunk. Sebaj, a legfontosabb, hogy önbizalomat növelő eredmény került a jegyzőkönyvbe – fogalmazott Földes László, a győztesek klubelnöke. Érdekesnek találtuk, hogy a nagykesziek szombaton barátságos mérkőzést játszottak. – Az edzőmeccs, melyen négy új erősítésként kiszemelt futballistát teszteltünk, jó hatással volt a kollektiva összjátékára, a fáradságnak még a legapróbb jelével sem szembesültünk a bajnokin” – értékelt a sportvezető. (ái)

Rozsnyói nézelődők

Rozsnyó. Nem sikerült nyugodtabb vizekre evezniük a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában végeken kullogó rozsnyóiaknak, akiktől a hét végén az őszi szezonban eddig idegenben még nyeretlen nagykaposiak zsákmányoltak (4:2) pontokat. „A bekapott gólokat gyermeteg hibák, megingások előzték meg. A nézők is láthatták, hogy bizony jócskán akadnak csapatunkban olyan futballistáink, akiknek a tudásszintje nem erre az osztályra való. Míg egyesek bírnak futni a pályán, mások csak nézelődnek. Olyanok is vannak köztünk, akik két hónapja nem látogatják az edzéseket. Kiábrándító teljesítményükkel borzolják a kedélyeket, mégis azt hiszik, hogy ők a sztárok. Olykor úgy érzem, hogy semmi értelme a munkámnak” – ostorozta övéit, kesergett a vesztes csata után Breuer Zoltán, a rozsnyóiak edzője. (zsz)

Nézőpont kérdése

Jányok. Négy piros lapot – ebből hármat a vendégeknek osztott ki – Sipos Róbert játékvezető a sárosfaiak és a jányokiak vasárnap délelőtti párharcán (4:0) a dunaszerdahelyi területi bajnokság 13. fordulójában. Érdekesnek találtuk, hogy a felső-csallóköziek kapujában hárman is kicserélődtek. „A bíró előbb az első számú kapusunkat küldte zuhanyozni, szabálytalanságért. A helyébe lépett tartalékkapust röviddel az első félidő lefújása előtt úgyszintén az öltözőbe parancsolta. Ennél a momentumnál az elvetődő hálóőrünk arca és az ellenfél térde ütközött... Közben egyik csatárunkat reklamálásért piros lappal büntette a sípmester. Az első félidő végére csak nyolcan maradtunk, egy olyan meccsen, melyet nem tarkítottak durva belemenések” – summázta a sárosfai történéseket Berner Lajos, a vendégek klubelnök-polgármestere. Szerinte a túlbuzgó játékvezető kezéből éppen a szőrszálhasogatás miatt csúszott ki a karmesteri pálca. (ái)

Védőből mesterlövész

Csicser. A kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjának 13. fordulójában két, bajnoki címre is esélyes csapat mérte össze erejét. Az idényben otthonukban veretlen csicseriek a dobogó harmadik helyén álló borsiakat fogadták és 2:1-es győzelmükkel újra igazolták, hogy hazai pályán nem ismernek kegyelmet. A találkozón kitűnően játszott a hazaiak mesterlövésze, Illés Tamás, aki zsinórban negyedik mérkőzésén talált be az ellenfél kapujába. „Nagyon vártuk a derbit. A szurkolók részéről megnyilvánult nagy érdeklődés bennünket nagyobb erőbedobásra serkentett. Értékes találattal járultam hozzá a sikerhez, ráadásul tíz találattal a góllistát is vezetem”– nyilatkozta lapunknak a huszonkét éves csatár, aki a csicseriekhez nyáron érkezett Királyhelmecről. Előző állomáshelyén még a védelemben tüsténkedett… (zsz)

Kraslant hibáztatják

Ógyalla/Ipolyság. Tavaszszal, amikor az ógyallai klubelnök meglátogatta ipolysági kollégáját, úgy tűnt, hogy a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában közreműködő riválisok elásták a csatabárdot. A szombati ógyallai összecsapás után (3:1) azonban megismétlődött a forgatókönyv, a vendégek rendőri kísérettel távoztak ellenfelük pályájáról.. „Szerintem a hazai tréner óriásit hibázott, amikor a meccs legvégén becserélte Kraslant, aki a cserepadról sértegette a játékvezetőket, beszólásaival engem is hergelt. Ráadásul lerúgta Bodzsárt, ami kis híján újabb csetepatéhoz vezetett – ecsetelte a történteket Urblík József, a vendégek klubelnök-játékosedzője. „Az ipolyságiak nem tudták megemészteni a kudarcot, a meccs végén lökdösték, szidalmazták a mieinket. Ugyanakkor elismerem, hogy Kraslan csatasorba állítása olaj volt a tűzre” – hangzott a hazai klubelnök, Németh László véleménye. (áb)

Mátyusföldi bírótoborzó

Tósnyárasd. A második félidőben sziporkáztak a tósnyárasdiak, akik a galántai területi bajnokság 14. fordulójában 5:2 arányban győzték le a pusztafödémesieket. A győzteseknél a triplázó Szarka játszotta a prímet a vasárnap délelőtti találkozón. „Sajnos, csupán hatvan drukker volt jelen a mérkőzésen, ami a napszakra, kezdési időpontra (10.30) való tekintettel érhető is – vélekedett Anda Tibor, a vendéglátók klubelnöke. – Egyesületünk nem rendelkezik kvalifikált, aktív játékvezetővel, ezért a területi szövetség rendelkezése értelmében ősszel két hazai meccsünket délelőtt voltunk kénytelenek lejátszani. Azon leszünk majd, hogy tavaszra már mi is bírót küldjünk a területi testületbe. Olyat szeretnénk találni, aki nem hozna ránk a szégyent a mátyusföldi focipályákon” – nyilatkozta terveikről a tisztségviselő. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?