GYÚJTÓPONTBAN

Nézőcsúcs a csúcstalálkozón
Tolmács. Közel 1500 (!) néző volt kíváncsi a hét végén lejátszott Tlmače–Levice találkozóra (1:1) a lévai területi bajnokság vasárnapi csúcstalálkozóján, melynek kezdetéig az illetékesek titkolták a játékvezető hármas összetételét.

Nézőcsúcs a csúcstalálkozón

Tolmács. Közel 1500 (!) néző volt kíváncsi a hét végén lejátszott Tlmače–Levice találkozóra (1:1) a lévai területi bajnokság vasárnapi csúcstalálkozóján, melynek kezdetéig az illetékesek titkolták a játékvezető hármas összetételét. A mérkőzést egyébként a 33 éves Mário Vlk, a Corgoň liga sípmestere vezette, segítői is a legmagasabb osztály bírói közül kerültek ki. „Az első félidőben nem találtuk a helyünket a pályán, fordulás után azonban mi voltunk a jobbak. Ha védenceim rúgják a vezető gólt, akkor győztesként hagytuk volna el a játékteret” – vélekedett Peter Najner, a tolmácsiak fiatal szakvezetője. „Amikor a csereként beállt Krenčan révén megszereztük a vezetést, szinte biztos voltam benne, hogy ezen a találkozón begyűjtjük a három pontot. A végjátékban azonban figyelmetlen kapusunk hibájából, Líška szögletből egyenlített” – értékelt Imrich Béreš, a vendégek mestere. A döntetlen a nevető harmadiknak, a zselízieknek kedvezett, akik megelőzték a két bajnokesélyest. (áb)

Kisfaludi fordulatok

Kisfalud. Az őszi idényben immár másodízben fordítottak otthonukban vesztes állásból a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában közreműködő kisfaludiak. Az idénynyitón a nyárasdiak 3:1-es vezetését egyenlítették ki, legutóbb pedig a Palárikovot verték 0:1-es első félidő után 4:2-re. „Erőnléttel jól bírjuk a strapát, önbizalomért sem kell a szomszédba menni. Ezúttal is megmutatkozott a kollektíva összetartó ereje” – dícsérte övéit Lépes György, a csallóköziek trénere. Elmondása szerint a kiváló képességű vendégek is hozzásegítették őket a diadalhoz. „Szerencsénkre a vendégek nem álltak be védekezni. Amikor átvettük a vezetést, kitámadtak. Erre mi lekontráztuk őket. Ez a játékstílus sikereink záloga” – ecsetelte a taktikai manővereket az ismert és sikeres szakember. (ái)

Féltucat hiányzó

Bodrogszerdahely. Féltucat góllal útipoggyászukban tértek haza vasárnap a bodrogszerdahelyiek a tabellaszomszéd Vojčice otthonából a tőketerebesi területi bajnokság őszi idényének zárófordulójában. „Csupán tízen voltunk, holott 18-as játékoskerettel rendelkezünk. Ketten sérülés, négyen munkahelyi elfoglatság miatt nem tarthattak velünk. Az ificsapatból sem tudtunk ezúttal játékosokat kikölcsönözni, hiszen ők az éllovast fogadták. Két kerettag idény közben külföldön vállalt munkát. Nem kötelezhetem a családfenntartó mozdonyvezetőt, a határrendőrt, hogy hét végén jőjjön el focizni, ha felettesei szolgálatba osztották be” – sorolta a bodrogszerdahelyiek problémáit klubelnökük, Takács József. (ái)

Szlovák–magyar focibarátság

Tallós. Félezer néző izgulta végig a galántai területi bajnokság šintavai párharcát, melyen az őszi elsőség volt a tét. A fordulatokban bővelkedő. Színvonalas összecsapást a tallósiak nyerték meg (3:2), akik most már hét ponttal vezetik a tabellát riválisuk előtt. „Az első játékrész végén a hazaiaknál volt az előny, szünet után átvettük a vezetést, a vendéglátók azonban egyenlítettek. Harmadik találatunkra már nem tudtak válaszolni.” – elevenítette fel a nagy csata legfontosabb történéseit Horváth Zoltán, a vendégek klubelnök-polgármestere. „A csata végén öltözőbe vonuló játékosainkat a hazai drukkerek megtapsolták, Adamča úr, a šintavaiak első embere gratulált futballistáinknak. Megjegyzem: szlovák és magyar települések képviselőinek kiélezett tétmeccsén történt az eset, melyből meríthetnének példát acsarkodó politikusaink is. (ái)

Kolléga lett a tanítványból

Vásárút/Csallóközkürt. Szakadó esőben régióderbi zajlott vasárnap délután az V. liga déli csoportjában, ahol a két szomszédos település, Vásárút és Csallóközkürt együttese küzdött a győzelemért. A kollektívákat edzőként régi jó ismerősök, Kalmár László és Zsákovics Tibor vezették csatába. „Tibor még futballistaként is hasznára van csapatának. Egykor a DAC-ban Ladislav Škorpil asszisztenseként egyengettem pályafutását. Az idő múlását az is bizonyítja, hogy napjainkban már kollégák vagyunk” – nyilatkozta lapunknak a győztes vásárútiak szakvezetője, Kalmár László. „A találkozó után gratuláltam Lacinak, védencei szerintem jobban óhajtották a győzelmet, mint a mieink” – hangzott a pályakezdő Zsákovics Tibor gyorsmérlege. A két edző a párharc végén tortát majszolt. „Két focistánk, a duplázó Tesársky és Cserge vasárnap ünnepelte 30. születésnapját, ők édesítették meg egy picit győzelmünket” – magyarázta a tejszínhabos epizódot a házigazdák stratégája. (ái)

Pironkodnak, fogadkoznak

Nemesócsa. Újkori története legsúlyosabb vereségét (2:9) szenvedte el vasárnap a csekei futballpályán a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának nemesócsai újonca. „Kilenc éve dolgozom vezetőként klubunknál, ám ilyen csúfos kudarcra még nem volt példa. Nem szeretném retusálni a történteket, ám öt kezdőjátékosunk nem tartott velünk a mérkőzésre. Hárman beteget jelentettek, ketten munkahelyi elfoglaltságuk miatt maradtak távol. Pironkodunk, szomorkodunk. Egyben eltökéltük, a tardoskeddiek elleni hét végi mérkőzésünkön győzelemmel fogjuk kiengesztelni szurkolóinkat – fogadkozott Patkó Albert, a nemesócsaiak klubelnöke. A tisztségviselő tippje: 3:0-s hazai siker. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?