Egylövésnyire a győzelemtől

Chorzow. A magyar labdarúgó-válogatott harmadik Európa-bajnoki selejtezőjén gól nélküli döntetlent ért el Chorzówban s így csoportjában továbbra is veretlenül a második helyen áll.

Chorzow. A magyar labdarúgó-válogatott harmadik Európa-bajnoki selejtezőjén gól nélküli döntetlent ért el Chorzówban s így csoportjában továbbra is veretlenül a második helyen áll.

A meccs előtt a játékosok, csapatvezetők és a szurkolók egyperces gyászszünettel emlékeztek a Magyar Rádió szerdán elhunyt sportriporterére, Molnár Dánielre, a rendezők fekete zászlót tűztek ki az összecsapásnak otthont adó stadionban.

Az első helyzet Kuzba előtt adódott, védelmi hiba után 9 méterre a magyar kaputól, Dragóner ugrott fel vele a labdáért, a lengyel elesett, ám a bíró nem látott szabálytalanságot. A 11. percben egy baloldali beadást követően Szwierczewskihez került a labda, 24 méterről óriási löketet eresztett meg, Király lábbal bravúros mozdulattal védett. Az első lehetőség a félidő közepén adódott a magyarok előtt, Lipcsei legurított szabadrúgását Lőw lőtte rá, a labda a sorfalon megpattant, majd még az ötösnél álló Tököli is „belekapott” az erősen suhanó lövésbe, ám a labda kapu mellé került. Később ismét a cottbusi légiós villant, 17 m-es lövése alig kerülte el a kaput. A félidő hajrájában fölénybe kerültek a lengyelek, a legnagyobb helyzet Olisadebe előtt adódott, a színes bőrű csatár megpróbálta átemelni a labdát Királyon, ám a kapus könnyedén fogta a gyengén helyezett lövést. Összegezve elmondható az első 45 percről, hogy a mezőnyfölényben játszó hazaiak többször is gólt lőhettek volna, mert a magyarok bátortalanul kezdtek, s csak később egyenlítődött ki a játék.

Fordulás után Tököli előtt adódott két lehetőség: a 65. percben a játékvezetőn megpattanó labdát ziccer helyzetben küldte kapura, Dudek azonban lábbal védett, tíz perccel később 15 m-ről gyengén „hazaadta” a labdát a lengyel kapusnak. Közben Olisadebe rendre veszélyeztetett, Király azonban mindig bravúrral védett. Például a 93. percben közeli fejesét hárította.

Összességében elmondható, hogy a mérkőzés csak közepes színvonalú, sok hibával tarkított játékot hozott, mindkét félidőben a házigazdák birtokolták többet a labdát, néha percekre beszorították a magyarokat, de nem igazolták már-már félelmetes hírüket (bár tény, Olisadebének voltak ziccerei a hajrában). A lengyelek pokoli meccset ígértek, végül azonban angyalian szelíden és gyengén játszottak, csalódást okozva nézőiknek, és ezzel a 0:0-lal ők égették meg magukat, hiszen az Eb-döntőbe jutási esélyeik alaposan csökkentek. És ilyen a futballélet, a szerdai Svédország elleni selejtező immár a magyar válogatottnak lesz sorsdöntő. (NS, ORIGO)

Lengyelország–Magyarország 0:0

Játékvezető: Massimo de Santis (olasz). Sárga lap: Stolarczyk, Bak, ill. Dragóner; 48 000 néző. LENGYELORSZÁG: Dudek–Szymkowiak, Bak, Hajto, Stolarczyk–Zajac (72. Dawidowski), Kaluzny, Swierczewski, Kosowski–Kuzba, Olisadebe. MAGYARORSZÁG: Király–Urbán, Dragóner, Juhár–Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw–Tököli (86. Böőr), Kenesei (70. Sebők J.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?