Döntetlennel zártak a magyarok

Két szoros meccsel búcsúztak a magyarok a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságtól, a címvédő norvégoktól csak egy góllal kaptak ki (23:24), az olimpiai bajnok oroszokkal pedig döntetlent játszottak (26:26). Görbiczék a 12.

Két szoros meccsel búcsúztak a magyarok a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságtól, a címvédő norvégoktól csak egy góllal kaptak ki (23:24), az olimpiai bajnok oroszokkal pedig döntetlent játszottak (26:26). Görbiczék a 12. helyen végeztek a kontinensviadalon.

Kedden este a címvédő ellen jól játszott a sérüléshullám sújtotta magyar csapat.

„Próbáltuk megszorongatni a norvégokat, és ez sikerült is. Támadásban már jobbak voltunk, ugyanakkor védekezésben még voltak problémáink. Végig nagyon szoros volt a mérkőzés, nagyon megdolgoztattuk az ellenfelet, ebben el is fáradtunk. Szomorúak vagyunk, mert hiába volt jó meccsünk, a vége nem sikerült. Kis szerencse kellett volna. Planéta Szimonetta jól játszott, remek teljesítményt nyújtott a fal közepén. Mivel magas, könnyebben blokkol, így jó választás volt erre a posztra – értékelt Kim Rasmussen magyar szövetségi kapitány. – Ügyeltem arra, hogy folyamatosan forgassuk a csapatot, hogy senki se fáradjon el. De így is volt mindkét félidőben egy-egy rövidebb időszakunk, amikor lankadt a figyelmünk, és egy olyan csapat, mint a norvég, ezt azonnal kihasználja, hiába tartottuk vele a lépést sokkal jobban, mint korábban a románokkal. Így is talán mi késztettük eddig a legnagyobb csatára Norvégiát.”

A magyarok tegnap a II. számú középdöntős csoport zárófordulójában az oroszokkal csaptak össze, és koncentrált, jó játékkal sokáig győztesnek tűntek, de az oroszok visszajöttek, és akár meg is nyerhették volna a találkozót. Döntetlen lett a vége, így a magyar válogatott egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárta 12. helyen a tornát.

„Nagyon fáradtak a lányok, járni sem tudtak szinte, de büszke vagyok rájuk, mert mindent beleadtak“ – értékelt Kim Rasmussen az M4 Sportnak. Hozzátette, látta a hibákat és a lehetőségeket a fejlődésre, de később fogja értékelni mindazt, ami történt. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?