C. Ronaldo negyedszer

Párizs. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballistája nyerte el 2016-os teljesítménye alapján a France Football magazin által odaítélt, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.A 31 éves Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést.

Párizs. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballistája nyerte el 2016-os teljesítménye alapján a France Football magazin által odaítélt, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

A 31 éves Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést. A támadó az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig a franciaországi Európa-bajnokságot.

Százhetvenhárom szakújságíró szavazott, a portugál klasszis óriási előnnyel végzett az élen.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy negyedszer kaptam meg az Aranylabdát. Az érzéseim ugyanolyanok, mint az első alkalommal. Ismét valóra vált az álmom, soha nem gondoltam volna, hogy négyszer megnyerhetem ezt a díjat. Nagyon boldog vagyok” – mondta Cristiano Ronaldo, egyúttal köszönetet mondott csapattársainak a Realnál és a válogatottnál is.

Mostani elismerésével megközelítette az ötszörös rekorder Lionel Messit, az FC Barcelona argentin támadóját, aki ezúttal másodikként végzett a voksoláson. A harmadik az Atlético Madrid francia csatára, Antoine Griezmann lett.

Ronaldo idén nagyban hozzájárult csapatai sikeréhez, ugyanis az elmúlt idényben a Real Madriddal úgy nyerte meg a BL-t, hogy ő 16 góllal a sorozat gólkirálya lett, s 95 találatával az örökranglistát is vezeti a Bajnokok Ligájában. Emellett a királyi klubban minden idők legeredményesebb futballistájává lépett elő. A nyári Eb-n hazája válogatottjával is a csúcsra ért: a 2004-es hazai Eb-ezüst, illetve a 2006-os vb-negyedik hely után a kontinenstornán aranyérmet nyert a portugál csapattal. A döntőben sérülése miatt mindössze bő negyedórát játszhatott, de az Eb-n összesen három találattal segítette nemzeti együttesét. Ronaldo a nemzeti csapatban megdöntötte Luís Figo válogatottsági rekordját, ráadásul 21 Eb-fellépésével, valamint a kontinensviadalokon szerzett kilenc találatával első lett. Utóbbi kategóriában Michel Platinivel holtversenyben áll az élen. Ronaldo 2016-ban 54 meccsen 51 gólt szerzett.

A France Football idén már nem a nemzetközi szövetséggel (FIFA) együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan önállóan ítélte oda az év legjobbjának az Aranylabdát. Az elismerést 2008 óta kizárólag Cristiano Ronaldo és Lionel Messi kapta meg. (MTI, TASR, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?